„Všichni víme, jak vypadá tabulka. Do Příbrami jedeme vyhrát,“ hlásí odhodlaně. Na souboj s mužstvem trenéra Romana Nádvorníka se těší, i na samotného trenéra, protože mu dával šanci hrát.

Jak se mužstvu po nevydařeném derby v Opavě dýchalo?

Zpočátku špatně, ale hodili jsme to rychle za hlavu. Ten zápas nám nevyšel, všichni to víme a uvědomujeme si, že v Příbrami musíme předvést diametrálně odlišný výkon. Na to se soustředíme.

Už jste si vyhodnotili, proč vám to utkání nesedlo?

Trenér nás zrovna nepochválil, to je jasné, ale také nás nezatratil. Nás samotné to mrzí. Přiznali jsme si, že to byl špatný výkon, zřejmě ještě nejsme na takové úrovni, abychom každý zápas zvládali tak, jak bychom si přáli. Prostě jsme nenavázali na naše předešlé výkony, to se občas stane. Teď se musíme snažit o to, aby se to neopakovalo.

Havířovští ragbisté (v růžovém) uspěli na půdě ostravských Mariánských Hor.
Výhra v derby a kylof zůstal v Havířově

Jak toho docílit?

Jít do zápasu s čistou hlavou. Pokusit se napodobit Spartu či Liberec - je to o běhání, napadání. Musíme být aktivní, nenechat se zatlačit, nedělat chyby. V Opavě to bylo hodně o chybách.

Soupeřům je hodně nebezpečný Jan Matoušek, který Příbrami zařizuje hodně gólů. Nebude zlobit?

Bezpochyby zlobit bude, ale musíme si ho pohlídat. Vše vychází z dobré defenzivy, na tu se musíme zaměřit a neinkasovat. Posledně jsme v Příbrami inkasovali, tuším zrovna od Matouška, brzký gól, který určil ráz zápasu. Toho se musíme v sobotu vyvarovat.

Mladí bojovníci uspěli v Polsku. Vidět byli i ti nejmenší.
Smršť medailí z Polska. Bojovníci SKCK uspěli

Nebude pro vás utkání svým způsobem specifické? Příbram bojuje, stejně jako vy, o vyhnutí se baráži, ale vede ji váš bývalý trenér Roman Nádvorník…

Jasně, z tohoto pohledu to speciální rozhodně bude. Je jasné, že vítěz duelu si zachová šanci, zatímco remíza, natož prohra, nic neřeší. Musím ale říct, že trenéra Nádvorníka mám rád, protože mi v Karviné dal šanci hrát. Nepředváděli jsme pod ním špatný fotbal, bohužel neměl výsledky, a proto musel odejít. Jinak mu ale záchranu přeji. Samozřejmě ne v tomto zápase a ne na náš úkor, ale pokud by měla Příbram spadnout do baráže, budu jí právě kvůli panu Nádvorníkovi fandit.

Seniorům v domově zpestřila den zvířata.
Senioři si se zvířaty připomněli dřívější život na vesnici
OSTRAVSKÉ STUDIO České televize otevřelo lidem svou náruč. Zatímco někteří jen zírali u zvukařů, v režii či střižně, jiní se ostošest fotili ve studiích, kde vznikají jejich oblíbené pořady.
Vítejte v televizi! „Tohle jsem nečekal,“ zírali návštěvníci v ostravském studiu