Vedení MFK zareagovalo před nejdůležitějším dvojzápasem sezony ve snaze vyprodat karvinský stadion a stanovilo symbolickou cenu vstupného – 20 Kč. Cíl je jasný: zajistit domácím fotbalistům maximální podporu vyprodaného stadionu.

Karviná vstupuje do baráže jako patnáctý tým FORTUNA:LIGY. Výš se už neposune. Jihlava naopak vstupuje do baráže jako druhý tým FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Horší už neskončí, na třetí Brno má před polsedním kolem náskok čtyř bodů.

Právě Brňané se jako další účastník baráže utkají ve dvojzápase buď s Příbramí, nebo Bohemians.

Karvinské hráče čeká klíčový dvojzápas sezony.Zdroj: Ivo Dudek

Termíny karvinských duelů už jsou také dány. Karvinští začnou na domácím hřišti v úterý 28. května od 18 hodin. Odveta se hraje v Jihlavě v neděli 2. června od 18.30 hodin.

Majitelé permanentek mají na domácí zápas vstup zdarma, ostatní fanoušky pak jistě potěší již zmíněná atraktivní cena vstupného 20 korun. Vstupenky jsou jako obvykle k dostání v prodejní síti Ticketportal, v Městském domě kultury či Kině Centrum.

Vedení klubu rovněž pracuje s myšlenkou autobusového výjezdu pro fanoušky na odvetu do Jihlavy. „Podrobnosti sdělíme po domácím utkání. Ale už nyní evidujeme z řad našich fandů eminentní zájem vidět rozhodující utkání sezony na vlastní oči,“ přiznal mluvčí klubu Adam Januszek, takže se dá předpokládat, že výjezd bude.

Cvičení zásahové jednotky v budově bývalé školy v Mánesově ulici v Havířově.
Městem se prohnala zásahová jednotka. Policisté trénují v bývalé zvláštní škole

Baráž bude speciální pro bývalého kouče Karviné Josefa Muchu, dlouholetého asistenta Jozefa Webera na karvinské lavičce, který s týmem zažil postup. Mucha je aktuálně asistentem jihlavského hlavního kouče Radima Kučery.

Oba týmy jinak půjdou do baráže s čistým štítem, neboť dosavadní obdržené žluté karty se pro baráž mažou. Hraje se pohárovým způsobem, takže při rovnosti bodů či skóre rozhodne vyšší počet nastřílených gólů na hřišti soupeře.

Tomáš Wágner slaví další sezonní gól. Už jich má třináct.
Tomáš Wágner o soupeřích v baráži: Spekulovat je zbytečné
Vojtěch Smrž si vyzkoušel roli stopera.
Vojtěch Smrž: Baráž máme celou dobu v hlavách