První půle přinesla z jejich strany výkon, který se fanouškům líbil. Tak nějak by si jistě i trenér Roman Nádvorník představoval, aby se jeho svěřenci prezentovali.

Karviná vysoko presovala, celý poločas byla aktivnější a nebezpečnější. Do první velké šance se dostal už po třech minutách hry Ba Loua. Hbitý útočník z Pobřeží Slonoviny si zaběhl za obranu a zakončil. Jeho přízemní střelu k tyči vyškrábl Laštůvka na roh.

Karviná se do přestávky dočkala vedoucího gólu. Po svižné akci na jeden dotek, kterou rozjel z vlastní poloviny Panák, se dostal přes Ba Louau a Lingra míč na hranici šestnáctky ke Gubovi, jehož střely se sice Laštůvka v pádu dotkl, míč přesto skončil v brance.

Dávid Guba slaví gól do ostravské sítě.Zdroj: Michal Chadim

Velkou šanci pak zazdil Letič, kterému vytáhl gólovku skvělý Laštůvka.

Po přestávce se začal Baník více tlačit do zakončení a dával o sobě vědět. V 53. minutě vyrazil Diopovu ránu Berkovec na roh. Důležitý moment přišel po hodině hry, kdy byl po druhé žluté kartě vyloučen hostující Letič a domácí převzali otěže zápasu.

Marek Janečka se z Baníku na zadek neposadí. Chce uspět.
Kapitán Karviné Marek Janečka: Baník? Kvalita. Ale na zadek se z něj neposadím

V 66. minutě ještě Diop o fous nedosáhl v malém vápně na centr Hrubého, v 73. minutě už ale bylo vyrovnáno. K přímému kopu se postavil Fleišman a zamířil přesně k tyči.

Poslední čtvrthodina měla očekávaný scénář. Baník se hnal za obratem, Karviná bránila bod. A to se jí nakonec podařilo. Slezské derby tak skončilo nerozhodně.

Martin Fillo tančí s balonem kolem Bojana Letiče a Jana Moravce (vpravo).Zdroj: Pavel Sonnek

Karvinský kouč Roman Nádvorník byl po utkání pocitově rozpolcen. „V prvním poločase jsme hráli velmi dobře, zaskočili jsme soupeře vysokým presinkem po celém hřišti, z toho pramenily naše šance. Vést o dva tři gól,y těžko by to Baník otáčel. Po vyloučení Letiče převzal Baník otěže utkání a projevila se tam jeho kvalita. Bohužel jsme dostali podruhé za sebou gól po krásném přímáku soupeře a nakonec máme aspoň bod,“ hodnotil derby.

„Můj rozbor bude velmi kritický, stejně jako naše rozprava v šatně o půli. Zaváhání se Spartou nás až tak nemrzelo, ale tohle jo. Musíme se vrátit jako tým. Věřím, že kdyby byl Milan Baroš, hráče by takhle nenechal chrápat. První poločas byl z naší strany špatný. Chyběl pohyb, bojovnost. Zvedli jsme se až ve druhé půlce a vyrovnali jsme. Je to zasloužená remíza. Za první půli jsme si nezasloužili nic,“ uznal sympaticky trenér Baníku Bohumil Páník.

Baník Ostrava – MFK Karviná 1:1 (0:1)

Branky: 73. Fleišman - 37. Guba. Rozhodčí: Franěk – Kotík, Vlasjuk. ŽK: Fleišman, Fillo – Ba Loua, Lingr, Letič, Panák, Berkovec. ČK: 59. Letič (K). Diváci: 11 002.

Baník: Laštůvka – Pazdera (46. Mešaninov), Šindelář, Stronati, Fleišman – Fillo, Jánoš (86. J. Šašinka), Hrubý, Holzer – O. Šašinka (55. Jirásek), Diop. Trenér: Páník.

Karviná: Berkovec – Čolič, Panák, Janečka, Moravec – Smrž, Budínský – Ba Loua (90. Krivák), Lingr (77. Dramé), Letič – Guba (74. Ramírez). Trenér: Nádvorník.

Přátelé Novak Djoković a Radek Štěpánek.
Český lev Štěpánek se rozloučil stylově. Dvakrát porazil Djokoviće
Filip Panák (v bílém) je momentálním karvinským klenotem. Herně vyzrál a patří k nejlepším hráčům na své pozici v lize.
Karvinský klenot Panák přiznává: Baník je tady jednička, ale chci vyhrát