Karviná vstoupila do utkání aktivně. V 6. minutě napřáhl zpoza vápna Lingr, Fendrich na jeho dělovkou ani nereagoval a zatřáslo se břevno. Balon se ale odrazil k Petráňovi, kterého fauloval Žídek a kopala se penalta. Rundić se nemýlil a domácí vedli 1:0.

Za Opavu odpověděl Dedič, jehož dělovku zlikvidoval nohama Hrdlička.

V 17. minutě vystihl nepřesnou rozehrávku hostí Petkov, ale unáhlil se a jeho přízemní střela, byť byla dobře mířená k tyči, nemohla Fendricha překvapit.

Ve 28. minutě byl blízko gólu Ba Loua, jehož centr už padal do brány, ale Svozil balon vyhlavičkoval prakticky z brankové čáry.

Karvinští házenkáři (v zeleném) prohráli po boji v Zubří.
Nesmlouvavý boj v Zubří. Baník doplatil na koncovku

Lingr se pak zbavil na pravé straně velkého čtverce dvou protihráčů, jeho centr odvrátili hosté jen k Čonkovi, ten ale mířil o pár metrů nad.

Opavané kontrovali tvrdou pumelicí Mondeka, která šla ale také těsně vedle.

Z nenápadné akce pak mohl udeřit opět Petkov, který si s obtížemi zpracoval míč, ale vystřelil pohotově, ovšem nad břevno.

Karvinští (v bílém) v derby proti Opavě.Zdroj: Ivo Dudek

Druhá půle začala lépe pro Opavu, která brzy srovnala. Střídající Sus dostal přihrávku mezi karvinskými beky do vápna a zamířil k tyči – 1:1.

Opaření domácí se čtvrthodinku srovnávali z tohoto šoku. V 63. minutě tvrdě vypálil z dobrých pětadvaceti metrů Smrž, Fendrich skokem k tyči situaci zachránil. O tři minuty později oslovil Ba Loua přihrávkou Petráně, ten pálil z voleje k tyči, jenže mimo.

V 70. minutě mohli hosté skóre otočit, Simerského ránu však odvrátil Rundić.

Vedení na stranu Karviné pak nestrhl ani Kouřil, jehož hlavička přeletěla břevno.

Těšín si připsal do tabulky aspoň bod.
Těšín sahal po výhře, chyběl mu třetí gól

Rozhodnutí měl na noze opět karvinský Hanousek, ale ve druhé minutě nastavení trefil po slalomu Moravce jen břevno! Bylo to podruhé, co mohl rozhodnout o výhře svého týmu, už před dvěma týdny v podobné pozici selhal proti Bohemce.

Ohlasy trenérů

František Straka (trenér Karviné): „Ztracené body. Zápas jsme měli pod kontrolou, kromě nějaké hluché desetiminutovky na startu druhé půle. Ale když si vypracujete takové šance, tak to mrzí dvojnásob. Gól jsme dostali po bránitelné situaci, tohle mě štve. Takový šmudlák… Ty závěry zápasů, to jsou situace, které jsou rozhodující. Marek Hanousek to měl na noze už proti Bohemce, teď zase. Je to obrovská škoda, ale co já s tím můžu dělat? Já bych rád vletěl na hřiště a dotlačil to tam, ale copak můžu?“

Alois Grussmann (trenér Opavy): „Věděli jsme, že soupeř má teď dobré výsledky, pro nás to po osmi zápasech bez výhry mohlo znamenat zlom, ale bylo to těžké utkání. Dávat psychicky mužstvo po té sérii je náročné. I dnes jsme nezačali vůbec dobře, hned jsme vyrobili tři chyby během chvilky a vyústilo to penaltou. Karviná kopala dost standardek, někdy jsme byli zbrklí. Ale jsem rád, že jsme se zvedli, vyšlo nám střídání, kdy Martin Sus hned srovnal. Závěr jsme měli zvládnout jinak, málem jsme dostali gól v posledních sekundách. Štěstí. Ale už jsme ho i potřebovali. Musíme být při zemi, bod je zlatý a doufám, že se tímto odpíchneme k většímu bodovému zisku. Výhra by nás nakopla, aby se kluci zase nastartovali.“

MFK Karviná – SFC Opava 1:1 (1:0)

Branky: 7. z pen. Rundić – 50. Sus. Rozhodčí: Zelinka – Hock, Vlček. ŽK: Ba Loua, Čonka – Jursa, Hrabina. Diváci: 3 627.

Karviná: Hrdlička – Ndefe, Rundić, Kouřil, Čonka – Smrž, Hanousek – Ba Loua (78. Putyera), Petkov, Lingr (88. Moravec) – Petráň. Trenér: Straka.

Stonava rozjela novou sezonu v I.A třídě tak, jak končila poslední ročník.
Sochorova Stonava už zase útočí na postup
Trenér Albrechtic Radek Nešpor (v čepičce) může být s dosavadním průběhem sezony spokojen.
Zatím nám to šlape, pochvaluje si vstup do sezony trenér Albrechtic