V posledních sekundách utkání s Bohemians (0:0) zahodil tutovku a v neděli se mu totéž stalo i v derby s Opavou. Trefil jen břevno.

„To je strašné. Dvakrát jsem to měl takhle na noze, dvakrát to nevyšlo. Mrzí mě to, protože to je pozice, ze které má být gól, ale když dáte břevno a ještě se to odrazí těsně před čáru, tak to není úplně špatně kopnuté. Rozhodují milimetry,“ drbal si Hanousek po zápase hlavu.

Ale ty pokusy snižujete. Proti Bohemce jste přestřelil, teď jste trefil aspoň břevno…

Asi jsem něčím urazil fotbalového Pánaboha, ale budu to samozřejmě zkoušet dál. Snad to tam do třetice už spadne.

Začali jste dobře, ale druhý poločas už nebyl z vaší strany tak aktivní, proč?

Začátek byl přímo výborný, i zbytek poločasu, kdy jsme využívali prostor za opavskými hráči, bohužel jsme nepřidali druhý gól. Opava ve druhé části asi zaslouženě srovnala, pak jsme ale zase zatlačili a měli nějaké šance, závary. Martin Kouřil měl dobrou hlavu, pak já tu šanci… Škoda, byly by to hodně plusové body.

Den železnice, Český Těšín, 28. září 2019.
VIDEO: Nad těšínským nádražím se nesl černý mrak z parní lokomotivy

Navíc pořád čekáte na první domácí výhru…

To není úplně příjemné. Sice sbíráme nějaké body zvenku, ale určitě by to chtělo vytvořit z domácího stadionu tvrz a sbírat body hlavně tady. To se nám ale nedaří.

Dá se brát jako pozitivum aspoň to, že jste už pět zápasů v řadě neprohráli?

Dá, protože série bez prohry je vždy dobrá, ale po těch remízách to v tabulce naskakuje pomalu. Vítězství je vždy vítězství. Měl jsem ho na noze, bohužel.

Opava přijela v roli posledního týmu tabulky. Říkali jste si, že by bylo vhodné jí odskočit?

Jasně, když hrajete s posledním, tak doma logicky chcete ten náskok navýšit, jenže Opava má zase dlouho sérii, kdy nevyhrála, a i ona chce tu nepříznivou sérii zlomit. To jsou dvě filozofie, které jdou proti sobě a bohužel pro nás to skončilo dneska remízou.

V Petrovicích u Karviné je možná jediná socha svatého Václava v okrese.
Pomník sv. Václava v Petrovicích má 89 let
Karvinští házenkáři (v zeleném) prohráli po boji v Zubří.
Nesmlouvavý boj v Zubří. Baník doplatil na koncovku