Se spoluhráči jej ale čeká těžká šichta. Sparta je třetí a bojuje o evropské poháry. Doma ztrácí minimálně. „Ale není to neřešitelné. Za ty čtyři zápasy pod trenérem Strakou jsme pokaždé byli lepší než soupeř, i když bodů jsme se dočkali jen ve dvou případech. Jistě, Sparta má velkou kvalitu a nám se šance nedávají, ale ty se nám nedávaly ani v Olomouci. Také se říkalo, jaké má Sigma kvalitní hráče, kteří nás přehrají, a nestalo se. Myslím, že pokud se budeme držet naší hry, tak šanci máme i na Spartě,“ je přesvědčen Wágner.

Sparťan jede na Spartu. Trenér Karviné František Straka se na Letnou vždy vrací s určitou nostalgií.
Karvinská neděle: Franz míří dobýt Letnou

Chce to ovšem maličkost – vyvarovat se kiksů v obraně. A také je třeba věřit si. Ostatně, o tohle momentálně v karvinském táboře nouze asi nebude. Vzhledem ke své sparťanské minulosti trenér Karviné František Straka jistě apeloval na své svěřence, aby do zápasu šli nebojácně i na Spartě. Že se není čeho obávat.

„Jistě, trenér posbíral se Spartou dost úspěchů jako hráč i trenér, zná to tam, ale my musíme hlavně koukat na sebe a na to, abychom se drželi svého plánu. Taktika je jednoduchá, musíme do hry vložit bojovnost, agresivitu, nasazení. Z derby pražských S jsme vypozorovali, že sparťanům důraz nechutná. Hlavně těm jejich Srbům,“ pousmál se Wágner, nejlepší střelec Karviné.

Házenkáře čeká semifinále play off.
Házenkářům stojí v cestě do finále Dukla

A teď perlička. Sparta, jeden z nejsilnějších ligových klubů vůbec, je Wágnerův oblíbený soupeř. „Vzpomínám si, že jsem jí dal gól už kdysi v Příbrami. Pak to pokračovalo v Jablonci, na hostování v Boleslavi a dal jsem jí gól i za Karvinou. Vlastně jen v Plzni se mi to nepovedlo, a i tam jsem měl k brance blízko,“ vybavoval si Wágner, který v této sezoně útočí na jubilejní 70. ligový gól v kariéře.

Nadstavbu jsem uvítal, říká Wágner

Do konce soutěže schází ještě sedm zápasů. Dva v základní části, pět v nadstavbě. „A případně další dva v baráži,“ usmívá se karvinský forvard, pro něhož jsou obě gólové mety výzvou. „Budu se snažit být mančaftu co nejvíc platný. Buď gólem, nebo přihrávkou na gól spoluhráči. Ale ty branky bych moc rád stihnul,“ přiznává.

Důl Lazy v Orlové.
Jak se projeví konec těžby v Dole Lazy v krajině? Nijak

Když už jsme u zápasů nadstavby, pokud se Karviná přes baráž v soutěži zachrání, bude prvním týmem, který na novém modelu soutěže vydělá. „Už jsme se o tom v kabině bavili. Vlastně už teď bychom sestupovali. Pokud bychom teda nevyhráli na Spartě,“ dodává Wágner s úsměvem.

On sám už se na nadstavbovou část vyloženě těší. „Jsme jedna z posledních soutěží v Evropě, která minimálně ty barážové zápasy nehrála. O novém systému formou nadstavby jsem přemýšlel už někdy před pěti lety. Skoro všechny ligy, vyjma těch pár předních, kde to ale nemají zapotřebí, když hrají čtyřiatřicet kol, tak už dávno hrály a my furt nic. Podle mě budou dodatečné zápasy o všechno za pár let všude. Myslím, že je to oživení soutěže pro samotné hráče i lákadlo pro fanoušky, kteří o tom mezi sebou živě debatují,“ nastínil svůj pohled Tomáš Wágner.

Demontáž atrakcí v dětském parku v centru Havířova.
Velký dětský park v centru Havířova bude mít nové atrakce
Velikonoční jarmark probíhá od středy do čtvrtku v centru karvinského Fryštátu.
Velikonoční jarmark v Karviné