Bilanci si nevylepšili ani v sobotu v Příbrami, přestože ve druhé půle předvedli velmi solidní výkon.

Diváci se nestihli ještě ani pořádně usadit v sedačkách a hosté už prohrávali. Na levé straně hřiště propadli Rundič s Krivákem a domácí navrátilec Matoušek střelou na vzdálenější tyč otevřel skóre.

Odpovědět mohl Galuška. Po zaváhání gólmana Kočího, který podskočil vysoký balon, byl ale patrně překvapen, že se k němu míč vůbec dostal, takže nestihl ani zakončit.

Tomáš Wágner (vlevo) s Ruslanem Mingazovem.
Karvinský Tomáš Wágner se vrací do Příbrami a říká: Kvalitu máme

Naděje hostů mohl bleskově pohřbít Fantiš, kterého oslovil skvělou přihrávkou opět Matoušek, domácí kapitán ale zazdil ultratutovku. Zanedlouho střílel neúspěšně i Antwi.

Karvinští se proti dobře organizované obraně Příbrami těžce prosazovali, a když nekopali standardku, byli bezradní. Jedinou výjimkou byl až parádní pokus Faška z nastavení první půle, který orazítkoval břevno domácí svatyně.

„Měli jsme velmi špatný vstup do utkání, prakticky okamžitě jsme byli potrestáni gólem a přicházely další nepřesnosti, nedokázali jsme si kloudně přihrát,“ rekapituloval nevydařený poločas trenér MFK Norbert Hrnčár.

Karvinští fotbalisté (v bílém) nepřekvapili a prohráli.Zdroj: Michal Chadim

Zvedli se po přestávce

O přestávce nejspíš promluvil svým svěřencům do duše, protože po změně stran šel výkon Karviné nahoru.

Nejprve spálil vyloženou šanci Ba Loua. Dostal ideální zpětnou přihrávku od Čoliče, ale z deseti metrů přestřelil.

V 62. minutě byl blízko vyrovnání zase Moravec. Sám před brankářem Kočím se ho mohl zeptat, kam to chce, ale Kočí ho dvakrát vychytal a následně neuspěl ani Wágner.

Karvinský Jakub Kraina se prodírá obranou Žeravic v úvodním jarním kole II. ligy házenkářů.
OBRAZEM: Start druhé ligy házenkářů

„Měli jsme proměnit už něco před poločasem. Takhle se Karviná dostala do hry a měla šance. Schválně jsem na to kluky upozorňoval. Karviná měla více ze hry, nám chyběla kvalita a klid,“ zlobil se příbramský trenér Josef Csaplár.

Uklidnit jej mohl Jablonský, jeho bombu ale Berkovec zneškodnil a vzápětí se střídajícímu Gubovi povedl krásný technický obstřel, který zapadl na vzdálenější tyč.

Tři minuty byli hosté vzdáleni aspoň bodu. V 87. minutě se však po centru Antwiho prosadil hlavičkou střídající Voltr, hráč s karvinskou minulostí. Druhý nejmenší muž na hřišti (po Ba Louovi) přehlavičkoval Djordjeviče a Karviné znovu zbyly jen prázdné ruce.

Ilustrační snímek.
Hledáme zubaře. Zn.: Zaplatíme ordinaci

„Byl to zajímavý a pro diváky rozhodně atraktivní zápas. Padaly hezké góly, byla tam řada šancí, drama až do konce. V tom hektickém závěru jsme měli i štěstí, ale to k tomu patří,“ ohlížel se za utkáním trenér Josef Csaplár.

Karvinský kouč Norbert Hrnčár mohl opět jen smutnit. „Naše hra se v druhém poločase zvedla, párkrát jsme zakombinovali a měli šance. Najednou to vypadalo jinak. Dokázali jsme zaslouženě vyrovnat, jenže přišla poslední akce domácích a jsme bez bodu,“ litoval.

Karviná má na předposledním místě tabulky stále jen jednobodový náskok před Duklou, horší je, že další soupeři jí znatelně utíkají.

1.FK Příbram – MFK Karviná 2:1 (1:0)

Branky: 1. Matoušek, 86. Voltr – 78. Guba. Rozhodčí: Nenadál – Paták, Horák. ŽK: 89. Chaluš (P). Diváci: 2167.

Karviná: Berkovec – Čolič, Krivák, Rundič, Djordjevič – Budínský (46. Ba Loua), Bukata, Faško – Moravec (86. Dramé), Wágner, Galuška (59. Guba). Trenér: Hrnčár.

Středisko Helios v Havířově.
První kulaté výročí střediska Helios v Havířově
Ředitelství OKD. Důl Darkov v Karviné.
NWR nemusí vracet vyplacené dividendy, rozhodl londýnský soud
Návrh umístěny provozovny McDonalds v Havířově.
Nový McDonald´s by mohl stát před vlakovým nádražím