Hned v deseti utkáních této sezóny padlo minimálně šest branek. Zajímavostí je, že ve dvojici zápasů, v nichž byli fotbalisté vůbec nejproduktivnější, najdeme jen dva týmy. Ale pojďme odzadu.

Sparta  - České Budějovice – 3:3

Jihočeští fotbalisté patří k největším překvapením soutěže. Oproti tomu Sparta zůstává daleko za očekáváním, v den svých 126. narozenin si ale chtěla vylepšit náladu.

Utkání 17. kola FORTUNA:LIGY - AC Sparta Praha vs. Dynamo České Budějovice
Pokažené oslavy. Sparta třikrát prohrávala, nakonec brala bod

Budějovice však měly v zádech šňůru pěti výher a i na Letné třikrát vedly. Pražané ale pokaždé dokázali srovnat, naposledy Benjaminem Tettehem v osmdesáté minutě.

Liberec – České Budějovice – 4:2

V zápasech budějovických fotbalistů nezřídka padá poměrně dost gólů. Ani pod Ještědem se diváci nenudili, vždyť ve třiadvacáté minutě to bylo už 2:2. Severočeši ale ve druhém poločase zlepšili svůj výkon a nakonec soupeři o dvě branky odskočili.

Mladá Boleslav – Příbram – 6:0

Místo v elitní desítce si vysloužila i Příbram, ve středočeském městě z toho ale asi nemají valnou radost. Z Mladé Boleslavi si totiž odvezli potupný šestibrankový debakl, aniž by sami nějaký gól vstřelili.

FORTUNA:LIGA: FK Mladá Boleslav - 1. FK Příbram
Mladá Boleslav deklasovala Příbram. Dva góly vstřelili hned tři hráči

Zajímavostí je, že o góly se v polovině září postarali dvougóloví Muris Mešanovič, Nikolaj Komličenko a Pavel Bucha, tedy fotbalisté, kteří už v Boleslavi nepůsobí.

Sparta – Sigma Olomouc – 3:3

Podruhé Sparta a podruhé remíza 3:3. A to tenkrát mohlo padnout branek ještě o poznání více, ale řada šancí zůstala neproměněna, ať už zásluhou brankářů nebo dobře postavených brankových konstrukcí.

Ilustrační foto Sparta - Olomouc
Olomouc vyzrála na bývalého trenéra Jílka. Ze Sparty si veze bod

Mladá Boleslav – České Budějovice – 4:2

I Mladá Boleslav si účast v žebříčku nejgólovějších zápasů vybojovala hned několikrát. Vítězně vyšla i ze zápasu proti Českým Budějovicím. A tentokrát šlo o galapředstavení Nikolaje Komličenka. Postaral se o všechny čtyři góly domácích a stačilo mu na to pouhých třiadvacet minut.

Baník Ostrava – Bohemians Praha 1905 – 4:2

Stejným výsledkem jako v Boleslavi skončil zápas Ostravy proti pražským Bohemians. Hosté si dlouho mohli myslet na body, Baníku ale stačily dvě silné pětiminutovky ke vstřelení čtyř branek. O třech bodech definitivně rozhodli Nemanja Kuzmanovič a Tomáš Smola.

Utkání 5. kola první fotbalové ligy: FC Baník Ostrava - Bohemians 1905 , 10. srpna 2019 v Ostravě. Na snímku (zleva) Jiří Fleišman a David Bartek.
Baník řádil, čtyřmi góly sestřelil Bohemians. Dvakrát se trefil Kuzmanov

Jablonec – Slovácko – 6:0

Podobně jako Příbram z Boleslavi si „kanára“ odvezlo i Slovácko z Jablonce. Hodně dlouho to však vypadalo na drama, vždyť ještě v devětašedesáté minutě byl náskok domácích jen jednogólový. Pak se ale v rychlém sledu prosadili Krob a Sýkora a rozloženému Slovácku zasadili v závěrečných minutách tři údery ještě Kratochvíl, Chramosta a znovu Sýkora.

Jablonec - Slovácko
Drtivý finiš a Jablonec rozstřílel Slovácko rekordně 6:0

FK Teplice – SK Slavia Praha – 1:5

Jedním z nejdiskutovanějších přestupů byl příchod Nicolae Stanciua do Slavie. Ten byl poprvé k dispozici ve druhém kole v Teplicích, ale moc se nepředpokládalo, že by se dostal na trávník. Stalo se však a hned po šesti minutách pobytu na hřišti slavil gól.

Sparta Praha – Mladá Boleslav – 5:2

Pražská Sparta zatím v tomto ročníku příliš důvodů k radosti neměla, tyhle okamžiky si ale vychutnala plnými doušky. Ke konci podzimní části sezóny vedla nad Boleslaví už po osmi minutách 2:0, a i když Budínský a Bucha dokázali srovnat, Kanga s Tettehem vrátili domácím dvougólové vedení. Pátou branku si hlavou poslal do vlastní sítě Hubínek.

Martin Hašek mladší
Sparťan Hašek po přestřelce s Boleslaví: Je skvělé, že je náskok Plzně menší

V utkání se trefil i sparťan Martin Hašek a šlo vůbec o jeho poslední gól v rudém dresu před tím, než se během zimní přestávky a počátku jarní sezóny s letenským klubem rozkmotřil.

Mladá Boleslav – Sparta Praha – 4:3

Zápasy Boleslavi a Sparty prostě jsou bohaté na góly. Domácím nebyl k dispozici ostrostřelec Komličenko, ovšem plně jej dokázal nahradit Mešanovič, který nasázel Spartě hattrick. Hosté třikrát srovnali, nicméně Budínský ve čtvrté minutě nastavení rozjásal mladoboleslavskou část obecenstva na vyprodaném stadionu.

FK Mladá Boleslav - AC Sparta Praha.
Oslava fotbalu! Sedm gólů, hattrick a Sparta padla v Mladé Boleslavi