Dlužné výplaty stále hráčům na účty nedorazily, důvod k panice ale není.

„Peníze z města ještě na účet klubu nedorazily, ale mělo by se stát během dneška. Jakmile se tak stane, dostanou je hráči. Město je nejdříve muselo uvolnit. Žádný problém v tom nevidím,“ řekl ve čtvrtek dopoledne předseda představenstva SFC Opava Petr Glončák, který se ve středu večer společně s dalšími členy vedení zúčastnil schůzky s fanoušky.

Lukáš Došek (vlevo) a Tomáš Došek.
Došek vzpomíná na úspěch Slavie: Jeden gól. A šli bychom na Lazio

Na ní nechyběl ani primátor města Tomáš Navrátil.

„Ze schůzky mám dobrý pocit, vysvětlili jsme si situaci. Objasnili si minulost a řekli, co bude dál. Bavili jsme se o finanční situaci. Je jasné, že musíme hledat partnery. Pokud se nám nepodaří přivést strategického, musíme mít menší partnery, abychom dali dohromady částku okolo pětadvaceti milionů korun,“ prozradil náplň schůzky klubový šéf.

Na mimořádném jednání zastupitelstva se řešil příchod krizového manažera, který by měl v klubu působit dva až tři měsíce.

Filip Rada.
Dukla balancuje nad propastí: odhodlání nechybí, body ano

„Stále je to v řešení. Tipy ale máme. Nyní budeme s potenciálními kandidáty jednat,“ poznamenal Glončák, jenž se vyjádřil k možným personálním změnám v klubovém vedení:

„Personální změny nechystáme, mám na mysli odchody. Jeden člověk ale přibude k paní Kolarczykové, která zastávala dvě funkce a měla toho moc. Přijde posila do marketingu, která bude mít na starosti jednání s potenciálními partnery.“

Předseda představenstva se ještě v kostce vrátil k pondělnímu duelu s Plzní: „Kluci podali výborný výkon. Do zápasu dali všechno, úřadujícímu mistrovi byli více než vyrovnaným soupeřem. Pokud budeme takhle hrát i v dalších zápasech, nemám o naše udržení v lize strach.“

Brazílie - Mexiko: Fred a Rafael Marquez
Brazílie odhalila nominaci na utkání v České republice. Jsou v ní velké hvězdy