K dotažení hostování s opcí na přestup ale zbývá doladit jen poslední formality, mimo jiného zejména zdravotní prohlídku. Vše ostatní je dojednáno. Definitivně hotovo má být odpoledne.

Jemelka, který ještě odehrál nedělní ligový duel s Plzní, by měl do Belgie odejít formou hostování s opcí, která má být stanovena asi na 800 tisíc eur (cca 21 milionů korun).

Sigma proti Plzni, 4. října 2020
Sigma remizovala s Plzní. Po přísné penaltě srovnal Falta

Rodák z Uničova Jemelka patří mezi opory Sigmy od jejího návratu do ligy v roce 2017. V nejvyšší soutěži odehrál 91 zápasů a vstřelil 6 gólů. Další 32 duelů přidal ve druhé lize.

V Olomouci si zahrál Evropskou ligu, dostal se i do širšího kádru reprezentace. První start si připsal ale až letos v září v improvizovaném týmu, který po covidové nákaze „áčka“ nastoupil v Lize národů proti Skotům.

V zimě se o Jemelku zajímal kazašský Kairat Almaty a Jemelka dal jasně najevo, že by si rád zahraniční štaci vyzkoušel. Klub byl ale proti a nakonec upřednostnil prodej mladíka Davida Zimy do Slavie za zhruba 30 milionů korun.

Leuvenu se v belgické lize zatím vcelku daří. Po osmi odehraných kolech je šestý s pětibodovou ztrátou na čelo. O víkendu porazil Waregem 2:1.

Také Sigma se po vydařeném vstupu do sezony nebojí jeden ze svým pilířů pustit. K Romanu Hubníkovi bude co nevidět po zranění připraven Vít Beneš, v záloze pak jsou další rekonvalescent Jan Štěrba, nově příchozí Florent Poulolo či záložník Lukáš Greššák, jenž je ale momentálně ve stavu nemocných.

Roman Hubník
Penalta Plzně? Byl to faul, překvapil zkušený Hubník