V sobotu se nová technologie poprvé představila na stadionu Miroslava Valenty. Stejně jako před rokem u toho byla pražská Sparta. Podle zápisu byl delegovaný videorozhodčí Vítězslav Holub. O tom, že by se nudil, nemohla být v bláznivém duelu ani řeč.

První vážný problém řešil šest minut před poločasem. Gól Zajíce byl na pokyn videorozhodčího neuznán. Hodně živo bylo u obrazovky hlavně v závěru zápasu. Do sprchy šel po poradě s videorozhodčím Sparťan Kanga a dlouze se řešily se další zákroky.

Slovácko proti Spartě
Sparta nedala na Slovácku dvě penalty a padla. Výhru trefil v závěru Havlík

Hlavně dlouhé studování zákroků se nelíbilo Marku Havlíkovi.

„Bylo to dlouhé, hodně dlouhé, moc se všechno řešilo na videu. Strašně to protahovalo zápas, v té zimě to bylo hodně nepříjemné. Už mně na hřišti byla docela zima, furt se něco řešilo u obrazovky. Možná je to dobře, že to tady je. Všechno je víc férové, ale na druhou stranu to utkání protahuje,“ hodnotil novinku na stadionu Slovácka Marek Havlík a přidal pocity z vítězné penaltové trefy.

„Trošku jsem měl obavy, Milan Heča nás zná. Ví, kam balon kopu, ale dopadlo to dobře. Snažil jsem se míč utáhnout k tyči. Podařilo se. Sparta nedala dvě penalty, proto prohrála, my jsme si šli za výhrou víc,“ zhodnotil duel záložník Slovácka.

Trenér 1. FC Slovácko Martin Svědík
Martin Svědík chválí svůj mančaft. Výhru se Spartou mužstvo vydřelo, říká