Stačilo pár slov Marca Tronchetti Proveryho, který je ředitelem generálního sponzora milánského celku firmy Pirelli, a rozjelo se šílenství. „Jakmile nám to dovolí pravidla finančního fair play, Suning (čínská skupina vlastnící Inter pozn.) může zařídit velký podpis,“ prohlásil.

„Messi? Tomu nemůžete říct ne. Pokud bychom našli podmínky k dohodě, fanoušci by byli nadšeni,“ dodal Provera.

Nejde však jen o nafouknutou bublinu? Vždyť argentinská superstar má v Barceloně výstupní klauzuli ve výši 626 milionů liber, což je více než trojnásobek částky, za kterou odešel Neymar do PSG. A Inter už nějakou tu sezonu nepatří mezi aspiranty na titul. Za posledních sedm let se v Serii A nejlépe umístil na čtvrté pozici.

Hvězda Neapole Marek Hamšík se raduje z gólu v utkání s Laziem.
Neapol ho do Číny nepustila. Hamšíka přemluvil Ancelotti

Sám Messi během letošního léta na téma odchodu mluvil. A podle jeho slov se nezdálo, že by se komkoli hnal.

„Nehodlám opouštět Barcelonu. Nikde není lépe než tady. Jde o nejlepší klub a nejúžasnější město na světě. Moje děti si tu našly kamarády. Nepotřebuji změnu, abych si něco dokazoval,“ uvedl 31letý šutér.

Všechno tak nasvědčuje tomu, že ze strany Interu jde pouze o snahu udělat si menší reklamu a trochu rozproudit spekulace. Ronaldo si tak zřejmě může oddechnout. Na italské půdě bude pozornost upřena hlavně na něj.

Harry Kane slaví jednu ze svých branek
Krátká pauza. Jak mistrovství narušilo přípravu

Po jeho odchodu však může vybuchnout přestupová bomba v Madridu, který shání za portugalského střelce náhradu. V hledáčku je Neymar, který by se tak mohl do Španělska vrátit už po roce stráveném v Paříži.

Ve francouzské metropoli se prý Real uchází o Cavaniho. A dohady se vedou o příchodu Hazarda, Kanea či Mbappého. V případě belgického šikuly by námluvy s Chelsea mohly klapnout.

Podle britského deníku The Sun z Realu zní: „Před několika lety jsme se rozhodli, že přestupová politika bude jiná a Cristianův odchod na tom nic nezmění.“

Ilustrační foto
Rychlý jako Bolt. Tak vypadá televizní fotbalová (r)evoluce

Další zdroje pak uvádějí, že se okolo Neymara postaví noví Galacticos. Tak si vyberte… Následující týdny ukáží, na kterém šprochu bylo pravdy trochu.