Svěřenci Davida Oulehly nezvládli první poločas, ve kterém inkasovali obě branky. „Ten první poločas nebyl ideální. Prakticky z úvodní rozehrávky jsme dostali branku. Pak jsme převzali iniciativu, ale soupeř stále zlobil z protiútoků. A jeden na konci poločasu proměnil,“ litoval varnsdorfský kouč.

Martin Nešpor v Almaty
Střelec Nešpor: Nechali jsme na Kajratu hodně sil, výhra je zasloužená

Ten dal šanci hráčům, kteří toho zatím moc neodehráli. „Vzhledem k tomu, že v sobotu hrajeme ve Vítkovicích, jsme museli rozložit síly mezi ostatní hráče. Do druhé půle jsme to ale museli prostřídat a změnit rozestavení. Naše hra byla lepší, domácí jsme k ničemu nepustili. Jenže hrajeme po šestnáctku, dál nic,“ přiznal Oulehla.

Územní převaha nebyla Varnsdorfu nic platná, Litoměřicko všechny útočné ataky odvrátilo. „Bohužel ve finální fázi máme problém. Buď to řešíme pozdě, nebo míč zbytečně dlouho přidržíme, hráči jsou zbrklí, chybí nám trpělivost. Těžko se dostáváme do šancí, to je bohužel náš velký problém,“ má jasno.

David Houska.
Sevilla bude svátek pro celou Olomouc, těší se kapitán Sigmy Houska

Střílení branek je pro Severočechy problémem i ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE. Čtyři zápasy, dvě branky. A o obě se postarali obránci. „Chybí nám klasický hrotový útočník, my to víme. Ale nechceme to mít jako berličku. Pracujeme na tom. Kluci mají charakter, chtějí pracovat. Mužstvo jsme naučili poměrně dobře bránit. Ale po druhé nebo třetí přihrávce máme problém. Jakmile máme hrát do plných, je to komplikované. Věřím, že se tým bude posouvat a naše výkony se zvednou,“ doufá mladý kouč.

Už v sobotu hraje Varnsdorf v dalekých Vítkovicích. „Soupeř bude mít o den navíc na regeneraci, navíc nás čeká dlouhé cestování. Vítkovice máme nastudované. Je to vysoké mužstvo, které má dobré standardní situace, prezentuje se zhuštěným blokem. Naposledy s tím měl velké problémy Hradec Králové. Nás nečeká nic jednoduchého. Vítkovice navíc v týdnu představily dvě posily. Jak Končal, tak Súkenník jsou hotoví fotbalisté. Uvidíme, jak se s tím popasujeme,“ zdůraznil Oulehla.

Jeho kádr je kompletní, nikoho netrápí zranění. Varnsdorf zkouší exotickou posilu, s týmem trénuje korejský fotbalista Min Sung Kim. Ten se uvedl v utkání dorostu, kde vstřelil Děčínu čtyři branky. „Je to mladý kluk, ročník 2000. Je tu na zkoušce a vypadá zajímavě. Výhledově se bavíme o nějaké spolupráci,“ dodal Oulehla.

Trenér Roman Pivarník.
Brno střílí góly, obrana ale tápe. Pivarník: Rozestavění za chyby nemůže