Česká brankářka bude hájit barvy klubu Paris Saint-Germain, jehož fanoušky před nedávnem pobláznil příchod nejlepšího fotbalisty současnosti Messiho. „Je to super úlet,“ smála se reprezentační brankářka. „Ke všemu budu nosit na dresu stejné číslo jako právě Lionel Messi, budeme spolu sdílet pařížskou třicítku,“ líčila po podpisu dvouleté smlouvy.

Pro Votíkovou je to terno. Jako kdyby vyhrála jackpot. Nejenže bude působit ve stejném klubu jako argentinská modla, její plat se navíc zdesetinásobí. Podle informací Forbesu by si měla přijít na takřka tři miliony korun ročně. Ve čtyřiadvaceti letech se jistě stane nejbohatší českou fotbalistkou. O tom se jí ve Slavii ani nesnilo.

„Je to neuvěřitelné. Jsem velmi šťastná a těším se, až budu moct zahájit nové dobrodružství,“ rozplývala se sympatická blondýna.

Andrea Stašková (vpravo) v zápase proti AC Milán.
Česká hvězda v Juventusu stoupá vzhůru. Hattrick, titul a teď nová smlouva

Plzeňská rodačka strávila posledních šest sezon v pražské Slavii, se kterou vyhrávala mistrovské tituly a okusila Ligu mistryň. V sešívaném dresu už toho nemohla dosáhnout víc.

„Poslední dvě sezony jsem o zahraničí přemýšlela, ale nabídky nebyly až tak zajímavé,“ přiznala v rozhovoru pro klubový web Slavie.

Vábení pařížského velkoklubu, který vlastní katarští šejkové, nešlo odolat. „Teď jsem měla dvě konkrétní nabídky a Francie a PSG jasně vyhrálo. To prostě nešlo odmítnout,“ usmála se úspěšná youtuberka. „Žádný vyloženě vysněný klub pro přestup jsem nikdy neměla, ale tohle je splněný sen.“

Lucie Voňková Lucie Voňková s partnerkou.
Láska z fotbalové kabiny. Voňková bude "maminkou", gratulují i spoluhráčky

Votíková se už nemůže dočkat, až se její první zahraniční štace pod Eiffelovkou rozjede. „Chci vyhrávat trofeje. Je toho hodně, čeho chci dosáhnout. Nemůžu se dočkat, až se těch nových výzev chopím.“