I přes nasazení, které domácí předvedli zejména ve druhém poločase, vyhrál favorit 2:1. Nicméně v závěru zápasu se pořádně strachoval o výsledek.

Hosté, posíleni o tři hráče z kádru A-týmu, vstoupili do zápasu aktivněji, ale první možnost si přece jen vypracovali domácí. Sittkův volej po nadějném centru skončil mimo tři tyče Tesarčíkovy branky. To bylo ale ze strany týmu Marka Poštulky na dlouho vše a začali se prosazovat frýdeckomístečtí. Ti hrozili zejména ze standardních situací a pak také rychlým přechodem do útoku. A jeden z nich po více než dvaceti minutách vyšel, když útočník Teplý zužitkoval rychlou rozehrávku vlastní obrany a nesoustředěnosti soupeře.

„Bohužel první branku jsme dostali po naší chybě, kdy po vlastní standardní situaci umožníme soupeři, aby nás překvapil rychlou rozehrávkou a nestačíme se vrátit do obranných pozic," okomentoval moment z třiadvacáté minuty asistent trenéra Bohumína Ivo Cichoň. Po několika dalších šancích stejného hráče, při kterých se vyznamenal brankář Goj, přišel pro bohumínské druhý trest. Tentokrát si nepohlídali situaci při rohovém kopu a střelce Cesneka.

„To byla trochu náhoda, poněvadž se míč od kolen ostatních odrazil k volnému hráči, který to potom měl jednoduché," popsal zklamaný Cichoň branku číslo dvě.

Na druhé straně byla pochopitelně nálada lepší, i když za druhých pětačtyřicet minut hostující trenér nechválil. „V prvních půli jsme si vytvořili kromě branek několik dalších šancí, které měly skončit gólem. Zejména příležitosti Kuby Teplého. Po přestávce už jsme tak aktivní nebyli a vyústěním toho byl gól Bohumína, který zápas zdramatizoval," hodnotil po zápase Karel Orel.

Poté, co domácí P. Poštulka po sklepnutí Opice šest minut před koncem snížil, mohli Bohumínští v nastavení vyrovnat, ale ze závaru, který se před bránou hostů vytvořil, zazvonila pouze konstrukce branky. „Měli jsme rohový kop, který šel za zadní tyč, a já jsem od ní vracel míč zpět před bránu. Tam Martin Opic hlavičkoval i s pomocí země do tyče," popisoval šanci v závěru utkání jediný domácí střelec v zápase Patrik Poštulka.

„Právě na kvalitní útočníky jako jsou Poštulka a Opic jsme se připravovali, aby nám nedělali problémy," kroutil lehce hlavou trenér Orel po tom, co prvně jmenovaný snížil a druhý málem vyrovnal. „Jinak nás Bohumín moc nepřekvapil. Až na závěr, který jsme si zkomplikovali svou laxností, jsme ho do ničeho nepustili," doplnil.

Ani Bohumínští nebyli překvapeni hrou svého soupeře, stejně jako tím, že si lehce pomohl hráči z prvního týmu. „Mysleli jsme si, že sestavu doplní hráči z áčka, což se stalo. Ale zase nejde uvažovat tak, že sami tři hráči udělají výsledek zápasu. Pokaždé je to týmová práce," nehledal Cichoň důvody porážky v protivníkovi. „Šli jsme do toho s tím, že se dá hrát s každým, což jsme po pauze dokázali. Kluci zaslouží pochvalu, že to nevzdali a bojovali," dodal.

FK Bohumín – MFK Frýdek-Místek B 1:2 (0:2)

Branky: 84. Poštulka – 23. Teplý, 36. Cesnek. Rozhodčí: Tomšík. ŽK: 2:3. Diváci: 120.

Bohumín: Goj – Pluta, Košťál, Šiška, Harwot (46. Gábor) – Sittek, Kubinski, Socha (61. Graňák), Seget – Opic, Poštulka. Trenér: Marek Poštulka.

David Hekele