„Vím, že se jedná o lokální derby a nikdo nikomu nic nedaruje. Myslím si ale, že máme o něco lepší tým než Frýdek a že to také na hřišti potvrdíme. První dvě utkání naznačila, že bychom mohli pokračovat ve vítězném tažení, byť to bude těžké. Předpovídám zajímavý zápas," uvažuje před šlágrem kola Admir Vladavič, který má zkušenosti i z Ligy mistrů.

Admir Vladavič se osvěžuje.

Co od zítřejšího zápasu čekáte?

Hlavně dobrý fotbal. Věřím, že Frýdek i my budeme hrát ofenzivně a nabídneme divákům kvalitní podívanou. Já osobně ten zápas neberu nijak vyhroceně. Frýdek vnímám jako těžkého soupeře, ale přistupuji k zápasu normálně, snažím se oprostit od toho, abych zápas vnímal jako prestižní derby. Frýdek má svou kvalitu, hned v prvním kole dal Střížkovu z Bohemians pět gólů, má náš respekt. Ale jak jsem říkal, podle mě máme lepší tým, takže jedeme do Frýdku vyhrát.

Jakou očekáváte návštěvu? Jde o derby, oběma týmům se daří, diváci ve Frýdku jsou hladoví po fotbale…
Mohl by být plný dům. A když ne, tak aspoň čtyři tisícovky by mohly dorazit. Hodně lidí za námi určitě dojede i z Karviné a okolí. Frýdek je blízko. Ani domácí příznivci se jistě nenechají zahanbit a dorazí v hojném počtu. Kulisa bude určitě perfektní a bude odpovídat atraktivitě zápasu.

Admir Vladavič v akci.

Jaké má podle vás letos Karviná ambice?
Od vedení jsme žádný postupový úkol nedostali, ale cítíme, že máme na to hrát nahoře. Aspoň si nemusíme připouštět tlak.

Vy osobně se ale s tlakem umíte vypořádat, ne?
Pod tlakem hraju vlastně celý život. Když jsem byl doma nebo v cizině, pořád se o něco hrálo. Buď o postup, nebo o poháry, nebo o záchranu. Na to jsem zvyklý.


Vážení čtenáři, Deník na svém webu nezveřejňuje celý obsah novin a celé znění všech článků. Ucelené zpravodajství z regionu, České republiky i zahraničí, kultury a sportu, a také rubriky zábavy, osobní inzerce nebo speciální přílohy najdete v tištěném vydání Vašeho deníku nebo ve zlevněné předplacené internetové verzi. Aplikaci e-paper najdete ve spodní části těchto webových stránek. Deník v plném znění takto můžete po připojení číst kdykoliv a kdekoliv na počítači nebo mobilním zařízení. Stránky i jednotlivé články můžete tisknout nebo archivovat.