FK Bohumín po třech měsících opět mění trenéra, když dosavadního kouče Bohuše Kelera střídá někdejší opora ostravských zadních řad Aleš Neuwirth. „Bylo to hodně narychlo, protože jsem s tím původně nepočítal já ani vedení. Bohužel, týmu se výsledkově v posledních zápasech nedařilo a odnesl to Béďa Keler. Na druhou stranu si myslím, že hra nebyla úplně špatná, jenže nenesla patřičné výsledky," komentoval změnu devětadvacetiletý Aleš Neuwirth, který bohumínský tým přebírá na třináctém místě tabulky krajského přeboru pouze pět bodů od možné zóny sestupu.

Kdy jste se to dozvěděl, že byste měl mužstvo převzít?
Před pondělním tréninkem, ve středu jsem pak už trénink vedl sám. Na zbytek by asi mělo odpovědět vedení.

U týmu jste už asi měsíc působil, znáte hráče, takže by to pro vás neměl být problém se do nové pozice vžít?
Ano, nějakých čtyři či pět týdnů jsem byl u týmu v pozici pozorovatele a výpomoci. O hráčích i týmu celkově mám informace, byl jsem s nimi na tréninku, takže nejdu úplně do neznáma. Myslím, že jsem tým stihl za tu dobu poznat.

Sice jste kvůli zdravotním potížím v podstatě ukončil kariéru, ale neplánujete třeba sám zasáhnout do hry?
To už asi z vámi zmíněných zdravotních důvodů nebude možné. Mám špatná kolena, za sebou asi osm operací, takže návrat na hřiště už asi nehrozí.

Ani v krajském přeboru?
Už asi ne. Sem tam si můžu s rukama kopnout na tréninku, ale na ostrý zápas už to není.

Vy jste se postupně trochu vytratil z povědomí fotbalové veřejnosti, takže - co v současnosti děláte?
Já se především věnuji svému baru, který provozuji v Ostravě a samozřejmě, když jsem teď dostal nabídku trénovat, tak i tohle mi zabere dost času.

Jaký pocit z pozice trenéra máte? Baví vás to?
Určitě mě to baví. Už jsem o tom přemýšlel delší dobu, ale ještě jsem se k tomu zvlášť nehrnul. Pořád jsem přece jen doufal, že se vrátím do hry, ale bohužel po jedné dvouměsíční zkoušce mi koleno opět nevydrželo a tak jsem se odhodlal zkusit trénovat. A tohle je pro mě ideální zkušenost.

Chystáte se třeba studovat profesionální licenci?
Určitě plánuji dodělání si licence, jelikož teď mám „béčko", takže bych postoupil rád výš a udělal licenci „A". Teď někdy do konce měsíce se musí odeslat přihlášky, což asi nestihnu, tak snad příští rok. Uvidíme, co bude. Věřím, že mi i zkušenost v Bohumíně pomůže.