Se situací se popraly zdatně a získaly plný počet bodů. V tabulce už se vyšvihly na první místo, navíc se zápasem k dobru a směřují ke zlatému hattricku, tedy třetímu vítězství v řadě v divizi. K tomu je ale ještě dlouhá cesta. Jen neusnout na vavřínech.

SK Pržno – Gascontrol Havířov 2:8 (1:3)

„V Pržně jsme potvrdili roli favorita do puntíku. Holky sice hned inkasovaly, ale spíše z roztržitosti. Nevykolejilo je to a začaly předvádět svou hru. Proměnily své šance, stejnou porci gólovek ještě zahodily, ale osm gólů venku se určitě počítá,“ zasmál se trenér Havířova Radomír Zábranský.

Nejvíce se dařilo Fukalové, která stihla čtyři branky. Ve druhé půli dala za 35 minut hattrick. Atmosféru velkého fotbalu si vyzkoušela i juniorka Siposová.

Fotbalistky se dobře popasovaly i s absencemi.Zdroj: Michal Polák

„Dneska to byla opět jízda podobná těm z minulé sezony. Na holkách byla vidět obrovská pohoda, uvolnění,“ pochvaloval si Zábranský, jemuž scházely Motlochová, Vítková, Denková i Chrobáková.

„Musíme opět poděkovat Radce Volfové a Dáji Maláčové za jejich srdíčko. Zase nám přišly pomoct, i když nemusely. Samozřejmě jsem hodně rád, že se do hry zapojuje i Káča Waszutová, protože její přítomnost na hřišti je rozhodně znát,“ pokračoval trenér.

Branky: Mojžíšová, Vašutová – Fukalová 4, Volfová 2, Waszutová, Dlouhá. Rozhodčí: Tvardek. ŽK: 2:1. Diváci: 30.

Havířov: Sikorová – Porembská, Kuzníková, Dlouhá, Krokoszová – Fukalová, Šoborová, Waszutová, Volná – Maláčová, Volfová. Střídaly: Holáńová, Siposová. 

Gascontrol Havířov – Kotouč Štramberk 4:0 (2:0)

Podobně spokojen mohl být trenér Zábranský i s vystoupením proti Štramberku. „Děvčata už v nohách třetí zápas během pár dnů cítila, ale pořád hrála s nebývalou chutí nastřílet soupeři co nejvíce branek,“ líbilo se Zábranskému nasazení havířovských hráček.

Těžký týden absolvovaly fotbalistky Gascontrolu.Zdroj: Jiří Hora

Opět bez Míčkové a Vítkové, zato již s Najvarovou v sestavě, se domácí celek pustil do dobývání štramberské svatyně a již v 6. minutě otevřela skóre Porembská. Po dalších šancích havířovských hráček utekla z pravé strany Fukalová a přesně našla hlavu Volné, která zvyšovala na 2:0.

Tím se domácí uklidnily a pokračovaly v kombinační hře. Štramberk zachránila od dalších gólů brankářka Kociánová.

Druhý poločas byl podobný prvnímu. Hostující tým se v jednou momentě sice dostal až před brankářku Sikorovou, ta ale potvrdila, proč má na svém kontě nejméně obdržených branek v celé soutěži. Pálové totiž bravurním zákrokem vzala jasnou tutovku.

Havířovanky pak přidaly další dvě branky a spoustu šancí ještě zahodily. „Zápas se mi líbil, mělo to tempo i po těch náročných dnech. Holky zaslouží určitě pochvalu. Po návratu Káči Waszutové a Beáty Najvarové jsme se herně zvedli, tak snad v tom budeme pokračovat,“ přál by si trenér Zábranský.

Výkonem na sebe upozornila Tereza Volná, takže po doléčení ostatních by konkurence v týmu mohla být znatelná.

Havířovanky se zase radují.Zdroj: Michal Polák

A ještě perlička z havířovské šatny: šestnáctičlenný sbor fotbalistek zazpíval svému trenérovi k půlkulatým narozeninám. „Nikdy jsem nezažil krásnější blahopřání,“ byl Zábranský dojatý.

Branky: Porembská, Volná, Fukalová, Chrobáková. Rozhodčí: Kontoršikov. Bez ŽK. Diváci: 50.

Havířov: Sikorová – Porembská, Motlochová, Kuzníková, Krokoszová – Fukalová, Volná, Šoborová, Waszutová – Chrobáková, Najvarová. Střídaly: Dlouhá, Holáňová, Siposová.