Ačkoliv měli svěřenci mladého trenéra Petra Kuzníka z Doubravy duel lépe rozehraný, protože vedli od osmé minuty po trefě Chumchala, nakonec se z výhry 3:1 a prvenství v okresním přeboru radovali domácí.

„Soupeři musíme opravdu jen poblahopřát. Petrovičtí byli lepší, ve druhé půli dominovali a postup si pohlídali. Bezprostředně po zápase cítíme velké zklamání, ale s odstupem času budeme to druhé místo brát určitě jako úspěch," poznamenal po utkání trenér Doubravy Petr Kuzník.

Petrovické mužstvo zvítězilo v okresním přeboru.

Petrovice se na špici tabulky držely téměř celou sezonu. Postup do krajské soutěže, konkrétně do I.B třídy, si za celý soutěžní ročník zasloužily. „Je fakt, že jsme prakticky od začátku vedli, ale i tak to byly nervy. Zkomplikovali jsme si to ke konci soutěže remízou na Slovanu Havířov, takže až do posledního kola nebylo rozhodnuto," pravil po závěrečném hvizdu kapitán petrovického mužstva Michal Sikora.

To už měl za sebou společně se spoluhráči vítězný pokřik, společné focení a nezbytnou sprchu šampaňským. „Jaké jsou pocity? Intenzivní a příjemné," pousmál se Sikora, když kolem něj křepčili jeho kolegové s lahvemi v ruce. „Dokázali jsme si, že umíme hrát i pod tlakem a těší nás, že jsme se posunuli do soutěže, ve které hraje konkurenční Inter," culil se po utkání petrovický pořízek.

Lokomotiva Petrovice B – Baník OKD Doubrava 3:1 (1:1)

Branky: 39. Lemchi, 53. Kostura, 70. Fukala – 8. Chumchal. Rozhodčí: Streit. ŽK: 1:2. Diváci: 270.

Petrovice B: Mrozek – Krul, Jakubec, Kostura (83. Niemiec), Kučera (46. Molnári) – Valový, R. Bielan (71. Klein), Fukala, Paduch (86. Komínek) – Lemchi (90. Haas), Sikora.

Doubrava: Boček – Široký (77. Kopanski), Lincer, Antal (67. Bambuch), Kučera – Hanzel (58. Olah), Hrčkulák, Kuzník, Entner – Giertli, Chumchal.

Celý článek v tištěném vydání Deníku.