Karvinští tak využívají příznivé lokace v blízkosti slovenských i polských hranic. Zajímavostí ovšem je, že drtivou většinu těchto utkání odehrají venku, z čehož není příliš nadšen trenér Mazura. „Záměr to určitě nebyl, ale my se dívali především na to, aby nás soupeři dobře připravili na novou sezonu, to znamená, aby měli potřebnou kvalitu, což splňují. To, že utkání odehrajeme venku, vyplynulo z jednání," pokrčil rameny zkušený kouč MFK OKD.

Karvinští fotbalisté zahájili přípravu.

Jeho hráči zahájili přípravné období v dobré náladě, ale také v úmorném vedru. Kádr ještě není zdaleka kompletní, protože někteří hráči ještě na konci sezony pomáhali diviznímu béčku k udržení v soutěži. „Těm jsme dali tři dny volna navíc a připojí se k nám v průběhu týdne. To samé platí o vytipovaných nových posilách," poznamenal Mazura.

Odešla zkušenost

Novinek v kádru je hned několik. Především tým opouští zkušení borci Jiří Homola a Aleš Besta. „Odchází nám stoper a útočník a s nimi i kvalita a zkušenosti. Na jejich pozice je třeba přivést nové hráče a my věříme, že se to povede. Útočníky sháníme pro jistotu dva," poznamenal Mazura.

Bestovi se v Karviné příliš nedařilo, trápily jej zdravotní komplikace, přesto stihl vstřelit na jaře v sedmi zápasech dvě branky.

Stoper Jiří Homola posílil Karvinou v zimě a rychle se zabydlel na stoperské dvojici vedle kapitána Davida Mikuly. Byl platný a stihl i dvě branky. Obě v derby proti Opavě.

Kromě Gambrinus ligou ostříleného dua opouští Karvinou i Marcel Cudrák, který přišel do týmu v zimě z Krnova na hostování, ale prakticky nehrál kvůli zranění.

Po půlročním hostování v Třinci, kterému svými góly pomohl k návratu do druhé ligy, se naopak vrací Václav Juřena. „Šanci v přípravě dostane a je to jen na něm. To samé platí o mladých hráčích jako jsou Kurušta, Legierski, Puchel a další," dodal kouč Josef Mazura.

Karvinští fotbalisté zahájili přípravu.

Do přípravy se rovněž zapojil Jan Svatonský, který naposledy působil v Dukle Praha. Přijít by měl i opavský útočník Hynek Prokeš a co víc – návrat z Bosny hlásí i Admir Vladavič. „Vlastně musí, protože je to náš hráč," zasmál se trenér MFK OKD. Vladavič si v zimě de facto vytrucoval hostování ve Veleži Mostar, to mu ale skončilo a v nejbližších dnech by se měl vrátit. Zájem o něj však projevily kluby z nejvyšší soutěže.

Program přípravných zápasů:

Sobota 22. 6. (17.00): Slask Wroclaw – MFK OKD Karviná
Úterý 25. 6. (čas bude upřesněn): Korona Kielce – MFK OKD Karviná
Sobota 29. 6. (18.00): SFC Opava – MFK OKD Karviná
Pátek 5. 7. (čas bude upřesněn): Dukla Banská Bystrica – MFK OKD Karviná
Úterý 9. 7. (čas bude upřesněn): MFK OKD Karviná – Ruch Chórzow
Sobota 13. 7. (17.00): FC Slovácko – MFK OKD Karviná

Vážení čtenáři, Deník na svém webu nezveřejňuje celý obsah novin a celé znění všech článků. Ucelené zpravodajství z regionu, České republiky i zahraničí, kultury a sportu, a také rubriky zábavy, osobní inzerce nebo speciální přílohy najdete v tištěném vydání Vašeho deníku nebo ve zlevněné předplacené internetové verzi. Aplikaci e-paper najdete ve spodní části těchto webových stránek. Deník v plném znění takto můžete po připojení číst kdykoliv a kdekoliv na počítači nebo mobilním zařízení. Stránky i jednotlivé články můžete tisknout nebo archivovat.