Domácí se znovu nevyvarovali hluché dvacetiminutovky. V první půli byl nebezpečnější Varnsdorf. Především Daníček si párkrát prošel karvinským prostorem jako by se nechumelilo. Po jeho nahrávce měl také Jurča úvodní možnost otevřít skóre, ale Pindroch jej nadvakrát vychytal.

Domácí se začali osmělovat až po půlhodině hry, avšak vyloženou možnost neměli. Pouze Růžička v nadějné pozici po centru Zeleného promáchl. „První poločas byl z naší strany v pořádku. Byli jsme lepší a přehrávali domácí. Chtěli jsme tady hlavně napravit dojem z předešlého domácího utkání proti Ústí. Povedlo se to," pousmál se po zápase trenér Varnsdorfu Roman Skuhravý.

Karviná moc často nenaráží na soupeře, který by se jí kombinačně vyrovnal, nebo byl rovnou lepší. U Varnsdorfu to ale platilo. „Já jsem hráče před utkáním upozorňoval, že Varnsdorf tohle dokáže. Je to silný tým, který patří do první pětky tabulky, což u nás dokázal. Sice jsme tam měli po přestávce nějaké možnosti, ale neřešili jsme je dobře. Hosté trefili tyč a tak i ten bod musíme brát," přiznal sportovně trenér Karviné Jozef Weber.

Stejně jako on, adresoval slova uznání na adresu soupeře i Skuhravý. „Karviná bude letos patřit k favoritům soutěže. Ano, při troše štěstí jsme tady mohli vyhrát, ale při troše smůly i prohrát, takže bod bereme i my," dodal nový kouč Varnsdorfu.

Karviná (v bílém) na Varnsdorf znovu nevyzrála.

Ve druhém dějství totiž měla Karviná míč častěji na kopačkách, ale soupeře nepřehrávala. Na to Varnsdorf prokázal fotbalové kvality. A měl v bráně výborného Porcala. „Když letí balon ve vzduchu čtyři vteřiny, tak je jasné, že to kvalitní gólman pochytá. Soupeři jsme to usnadnili," zlobil se stoper Karviné Pavel Dreksa, jak Karviná naložila s šancemi.

Právě on a po něm Urgela byli v 62. minutě blízko úvodní brance, ale nezorientovali se před Porcalem ideálně. O minutu později mohl skórovat Budínský, jeho pokus vytáhl na roh Porcal.

Hosté pak po brejku zásluhou Tvarohy trefili tyč a skórem nepohnul ani platonický tlak domácích v závěru. „Solidní rozjezd do sezony jsme chtěli podtrhnout vítězstvím, ale narazili jsme na výborného soupeře. Je třeba jít dál," poznamenal na závěr kouč Karviné Jozef Weber.

MFK OKD Karviná – FK Varnsdorf 0:0

Rozhodčí: Julínek – Vysloužil, Pochylý. ŽK: Sedlák, Budínský – Skwarczek, Durďević. Diváci: 1 336.

Karviná: Pindroch – Růžička, Dreksa, Jovanović, Eismann – Sedlák (70. Vaněk) – Moravec (74. Puchel), Budínský, Lupčo (82. Juřena), Zelený – Urgela. Trenér: Jozef Weber.