Bohumín rozhodl až v závěrečné půl hodině, kdy se po přímém kopu Nowinského nešťastně trefil do vlastní sítě Litwiak a o deset minut později zúročil další standardní situaci, tentokrát kopanou Vaclíkem, František Hanus. "Já myslím, že jsme neodehráli špatné utkání, vzhledem k tomu, že máme mladý tým. Zejména v prvním poločase jsme byli o trochu lepším týmem, který více kombinoval, škoda, že jsem nedali gól, utkání se mohlo odvíjet jinak," uvedl po utkání trenér Opavy Lukáš Černín.

"Soupeř má zkušené fotbalisty, velmi silné ve standardních situacích, což se nakonec ukázalo a to se nám stalo osudným," dodal vzápětí.

Na domácí straně panovala pochopitelně pozitivní nálada. "Byl to nebezpečný soupeř, v prvním poločase jsme byli hodně zakřiknutí, i když jsem na to upozorňoval, bylo to takové nemastné neslané. Po přestávce už byl z naší strany lepší, je asi dorazila vlastní branka, nás to nakoplo, dali jsme druhý gól a dotáhli jsme to. Jsme spokojeni s body a tím, že jsme potvrdili výhru z Hranic," řekl kouč Bohumína Martin Kempný.

Zajímavostí je, že obě poslední utkání Bospor zvládl bez hlavního kouče Marka Poštulky, který tou dobou pobýval ve Španělsku. "To jsou malé věci. Já vždycky říkám, že trénovat umí každý, když máte dobrý mančaft," pronesl Kempný, přičemž připustil, že se bývalý útočník Baníku po návratu nevyhne nejrůznějším narážkám.

"Už jsme mu chtěli volat, ať to v Katovicích otočí zpátky do Španělska," pousmál se Kempný, který však krotí předbytečné nadšení. "Buďme pořád u země, každý zápas je pro nás důležitý a teď hrajeme ještě dvakrát doma," poukázal Martin Kempný na závěr na utkání s Frýdlantem nad Ostravicí a Vsetínem, v nichž se však zřejmě bude Bospor muset obejít bez Richarda Vaclíka, který si z duelu s Opavou odnesl podezření na zlomeninu zánartních kůstek.

FK Bospor Bohumín – Slezský FC Opava B 2:0 (0:0)
Branky: 63. vlastní Litwiak, 72. Hanus. Rozhodčí: Běhal - Bureš, Kouřílek. ŽK: Palej, Sittek - Swiech, Večerek. Diváci: 200.
Bohumín: Švrčina – Baculák, Socha, Košťál, Nowinski – Sittek, Palej, Hanus (88. L. Poštulka), Halaška (74. Ferenc) – Ptáček (66. Vaclík) – Jatagandzidis. Trenéři: Vyrobik, M. Poštulka a Kempný.