Není divu, že klub i město chce svému možná nejslavnějšímu rodákovi vzdát hold nejlépe, jak to půjde. Fotbalový areál brzy ponese jeho jméno, stejně jako možný každoroční memoriál a uspořádá se zřejmě také benefiční zápas. „Měla by být odhalena i pamětní deska. O vše se zasadil Igor Bruzl (místostarosta Bohumína – pozn. aut.), tak pevně věříme, že to bude," řekl před časem Deníku předseda klubu Lukáš Fluxa.

Pokud jde o zdejší A-tým, tak po loňském očistci a boji o záchranu to vypadá na pohodovější období. Mužstvo vedené Markem Poštulkou se po vzoru svého kouče uklidnilo, získalo určitý nadhled a věří, že si vytvoří dobrý základ pro sezonu příští.

Bohumín se netají, že pokukuje po vyšší soutěži, než jakou je krajský přebor. „Pokud by se dařilo, tým by se udržel, tak za vedení FK tvrdím, že bychom do toho šli. Zároveň i město je tomu nakloněno," uvedl Fluxa na téma postupu do divize.

Před jarní částí došlo také k posílení. Z Karviné přišel útočník Lukáš Kurušta a z Vendryně záložník František Hanus. „Ten je ale s Vendryní domluvený, že první tři kola odehraje ještě tam. My ho budeme mít až poté," popsal trenér Marek Poštulka.

Z Petrovic se vrátil Nowinski a původně měl tým doplnit také Anastazovský, v přípravě si však zranil koleno a čeká jej dlouhá pauza. „Jsem ale rád, že jsme udrželi Dominika Paleje, na něm chci stavět. Jinak věřím, že půjdeme nahoru. Chceme se pohybovat okolo čtvrtého pátého místa," dodává Marek Poštulka.

Bohumín v přípravě: Vigantice 13:0 (Jatagandzidis 5, Kurušta 3, Ciesarik 2, Sittek, Szkuta, Górniok), Frýdek-Místek U19 4:2 (Opic 2, Sittek, Šiška), L. Petrovice 0:2, Horní Suchá 11:3 (Kurušta 4, Kempný ml. 3, Sittek 2, Palej, Górniok), Albrechtice 4:2 (Sittek 2, Košťál, Kurušta), Brušperk 3:1 (Opic 3).