Divizní fotbalisté Bosporu už nastoupili do vloženého kola s novým trenérem Martinem Špičkou, který se hned na úvod své bohumínské mise mohl se svým týmem dočkat překvapení na úkor favorita.

„Neměli jsme co ztratit, takže jsme vsadili na ofenzivu. Dali jsme dva góly, dalších pět gólovek neproměnili. Věřím tomu, že kdybychom vedli 2:0, dostali bychom domácí pod velký tlak,“ zalitoval trenér Špička.

Jaro je v podání Bosporu tragické.Zdroj: Ivo Dudek

Jenže to se nestalo. Divoký poločas skončil nakonec 2:2, když Bospor doplatil na chyby v defenzivních řadách. „Tady je naše slabé místečko,“ uznal Špička. „Chtělo to o přestávce vést, protože za vyrovnaného stavu už si Ústí věřilo a my naopak ve druhé půli odcházeli,“ připustil.

Divákům se tak naskytl klasický jarní obrázek Bohumína – hráči od 70. minuty začali šlapat vodu. „Kuba Švrčina v bráně chytil asi tři jasné šance. To už jsme ale stejně prohrávali. Mohli jsme si tak aspoň zkoušet nějaké taktické varianty před utkáním s Petrovicemi. To pro nás bude zápas jara,“ připomněl Špička nedělní derby v Bohumíně.

Petrovičtí fotbalisté vstávají z mrtvých.
Petrovice oživují své uvadající šance

Speciálně pro něj to bude utkání velmi pikantní, neboť Lokomotivu před odchodem do Petřkovic sám trénoval a hrál s ní čelo divize. „Asi budu muset i já vypsat nějakou prémii do kabiny,“ zasmál se Martin Špička před zápasem o šest bodů.

Sokol Ústí – Bospor Bohumín 3:2 (2:2)

Branky: 34. Orava, 41. Zagol, 59. Vavřík – 10. Vaclík, 45. z pen. F. Hanus. Rozhodčí: Grečmal – Šamaj, Pospíšil. ŽK: 3:2. Diváci: 200.

Bohumín: Švrčina – Baculák (58. L. Poštulka), Šiška, Košťál, Nowinski (46. Sittek) – Halaška, F. Hanus, Leibl, Padych – Vaclík (68. M. Hanus), Jatagandzidis. Trenér: Martin Špička.

Těšíňané zvládli dohrávku a derou se z pásma sestupu.
Obrat Těšíňanů v poslední desetiminutovce