Přitom v týmu Marka Poštulky panovaly obavy, co je na dalekém výletě čeká. „Tam budou hrát proti nám i stromy," uvedl kouč minulý týden. Jak se ukázalo, Bospor nedal domácím šanci. „Klukům jsem řekl, že musí být disciplinovaní, nebavit se s rozhodčím, aby nepadaly zbytečné karty. Myslím, že se to povedlo," řekl Poštulka.

Na úvodní gól Nowinského domácí odpověděli, jenže vzápětí Bohumín zápas zlomil brankami Košťála a Sittka. „Výkon sice nebyl nijak oslnivý, ale Břidličnou jsme nepustili do žádné šance a mohli jsme dva tři góly přidat, takže jsem spokojený. Hlavně se třemi body, jelikož tam je to horká půda," uznal Marek Poštulka.

Negativem, které zápas přinesl, je zranění právě jednoho ze střelců a kapitána Romana Košťála. Kvůli natrženému lýtkovému svalu bude chybět zhruba měsíc. „Samozřejmě je to ztráta, ale musíme si poradit. Teď ho zastoupil Dušan Socha a vedl si slušně, tak uvidíme," nastínil Poštulka řešení absence vůdce týmu.

Dvěma výhrami v řadě se tak Bohumín dostal z bezprostředního ohrožení sestupem a vyšplhal se na páté místo. Splněno však zdaleka nemá. „Pořád je tam třináct mančaftů našlapaných na pár bodech. Máme před sebou čtyři zápasy, z toho tři doma, které když zvládneme, tak už snad budeme v klidu," poznamenal Marek Poštulka s tím, že by v nich rád získal alespoň devět bodů.

„V neděli hrajeme s Kravařema, které mají mladý tým. Doufám, že je přehrajeme. Aby to vyšlo, musíme k zápasu přistoupit poctivě, tak jako v Břidličné," zakončil Marek Poštulka.

Kovohutě Břidličná – FK Bospor Bohumín 1:3 (1:3)

Branky: 32. R. György – 14. Nowinski, 34. Košťál, 38. Sittek. Rozhodčí: Lalík – Ochodek, Kret. ŽK: 2:4. Diváci: 150.

Bohumín: Gladiš – P. Poštulka (71. L. Poštulka), Šiška, Košťál (46. Socha), Kalous – Sittek, Hanus, Palej, Nowinski – Kurušta (75. Jatagandzidis), Kubinski. Trenér: M. Poštulka.