Jako den a noc. I tak by se dal charakterizovat rozdíl ve vystoupení bohumínských fotbalistů proti Pusté Polomi od předchozích duelů. Po neslaném nemastném domácím představení uprostřed minulého týdne proti Slavkovu svěřenci trenéra Marka Poštulky zabrali a přehráli soupeře nejen výsledkově, ale také herně.

Pryč byla naštvanost a nechuť, která provázela jejich předešlé zápasy. Tentokrát jedenáctka Marka Poštulky na soupeře vletěla s elánem a sklidila za to zaslouženou odměnu. „Vítězství a tři body jsou krásné, ale hlavní je, že jsme konečně hráli jako mančaft. Zvedli jsme hlavy, podali zodpovědný výkon po celých devadesát minut, táhli jsme za jeden provaz a to mě těší nejvíce," vyznal se po zápase trenér Bohumína.

Jeho tým vletěl do utkání jako uragán a po pár šancíh se zásluhou Šišky ujal vedení. Po přestávce se Polom snažila o vyrovnání, jenže hosté z brejku udeřili znovu a domácí pak stihli jen snížit.

„Soupeř byl živý, chtěl hrát, zhušťoval prostor okolo míče a vyrážel do rychlých protiútoků, které navíc sehrál velice dobře. Nám se naopak zvlášť první poločas vůbec nevyvedl. To nás Bohumín předčil naprosto ve všem," uznal kouč Polomských Martin Janík.

Jeho protějšek Poštulka byl po vítězství plný spokojenosti. „Především jsme hráli to, co jsme chtěli a co jsme si řekli. Dnes bych vyzdvihnul Davida Jatagandzidise, protože dal gól a hrál výborně, což ostatně hrál celý tým, který tvrdě makal a od toho se odvíjí i radost, kterou hráči z vítězství mají," popsal.

SC Pustá Polom – FK Bohumín 1:2 (0:1)

Branky: 73. Liška – 16. Šiška, 59. Jatagandzidis. Rozhodčí: Streit – Osička, Hess. ŽK: Beinhauer – Seget, Sittek. Diváci: 150.

Bohumín: Goj – Patrik Poštulka, Šiška, Košťál, Seget – Sittek, Socha, Kubinski, Ciesarik – Jatagandzidis (89. Vykydal) – Kukuliač (52. Gábor). Trenér: Marek Poštulka.

David Hekele