Po porážce ve Slavkově potřebovali svěřenci trenéra Marka Poštulky tříbodově zabrat, museli však bojovat nejen se soupeřem z Ostravy, ale také s ubíjejícím vedrem. „Včera jsem byl opravdu rád, že už ten fotbal nehraju, protože hrát na tak ostrém slunci bylo skutečně vysilující. Mně stačilo, když mi slunko pralo do hlavy na lavičce," pousmál se Poštulka.

Během utkání mu ale do smíchu moc nebylo, jelikož jeho svěřenci mu celou dobu řádně brnkali na nervy zahazováním jasných šancí. „Nakonec jsme měli více fyzických sil," oddechl si kouč Bohumína.

V první půli počítali domácí zahozené tutovky Ciesarika a Harwota. V té druhé se do hlavní role zápasu obsadil Jakub Sittek, který se na hřiště vrátil asi po půlroce problémů s kolenem. Než dal gól, zahodil další dvě jasné gólovky.

Mezitím ale měly možnost strhnout vítězství na svou stranu Petřkovice. Šiška odkopával balon z brankové čáry. Zahrál si přitom na Arkanoid, jelikož balon musel dostat doslova zdí petřkovických cihel. „Ani nevím, kudy ten míč prošel, měli jsme obrovskou kliku," ulevilo se Poštulkovi. Dvě minuty před koncem se nakonec Sittek trefil, kupodivu hlavou. „Asi bude muset zakončovat hlavou a ne nohou," smál se Poštulka.

FK Bohumín – Odra Petřkovice 1:0 (0:0)

Branka: 88. Sittek. Rozhodčí: Herda, žluté karty: 3:2, diváci: 110.

Bohumín: Goj – Pluta, Šiška, Košťál, Tvrdý – Brunclík, Harwot (60. Socha), Kubinski (75. Prokš), Seget – Sittek (89. Gábor), Ciesarik. Trenér: Marek Poštulka.

Další zápas hraje Bohumín v sobotu ve Vítkovicích.


#flash|https://g.denik.cz/73/83/denik_tisk.swf|500|115|denik_tisk#