Jestliže jejich havířovští kolegové sahali v utkání s Petřkovicemi po prodloužení, pak Bohumínští si ho v Hranicích rovnou zahráli, když závěr zápasu byl v režii rozhodčích.

Svěřenci trenéra Martina Špičky hráli bez Vaclíka, Paleje i brankářské jedničky Švrčiny, toho však víc než zdatně zastoupil Moláček, který dlouho držel bohumínské akcie nad vodou. Chytil tři vyložené šance a ještě řada střel hranických borců skončila na tělech přetížených zadáků Bosporu.

Orlovští hokejisté se vracejí do druhé ligy. Konečně.
Orlovští hokejisté vyjeli na led, Štefanka skončil

Do vedení tak šli hosté, na gól Padycha však Hranice odpověděly ještě do přestávky. Po ní se dlouho čekalo na další góly, závěr byl však víc než výživný.

Ve druhé minutě nastavení doklouzal hranický gólman Tomečka do střetu s Halaškou a sudí Dorušák nečekaně odpískal dost přísnou penaltu. Martin Hanus se z ní nemýlil – 1:2. Jenže závěru zápasu a tudíž postupu se Bohumín jen tak nedočkal. Rozhodčí daroval domácím ještě šest minut přesčas, až Hranice přece jen srovnaly. Šlo se do prodloužení.

Krajské středisko volného času Juventus v Karviné zřejmě změní zřizovatele. Bude jím zřejmě město.
Co bude s Juventusem? Kraj se chce střediska zbavit, nabízí jej městu

Domácí se v něm rychle dočkali penalty a také oni byli úspěšní – 3:2. Bohumín se vrhl do útočení, bojoval, ale třetí gól nedal. Naopak v závěru prodloužení Hranice po brejkové situaci pečetily svůj postup.

„Šedesát minut jsme hráli špatně, nedařilo se nám, ve hře nás udržoval pouze gólman Moláček. V podstatě až po vyloučení Baculáka jsme se semkli a zkoncentrovali, ovšem konec už režírovali rozhodčí. Nejprve si zkomplikovali situaci tou naší penaltou a pak skoro nevěděli, jak z toho vybruslit,“ narážel asistent trenéra Bosporu Patrik Poštulka na domácí srovnání v šesté minutě nastavení.

SK Hranice – Bospor Bohumín 4:2 po prodl. (2:2, 1:1)

Branky: 37. vlastní Šiška, 90+6. Marek, 93. z pen. Vavřík, 119. Šislák – 30. Padych, 90+3. z pen. M. Hanus. Rozhodčí: Dorušák – Polanský, Řezníček. ŽK: Tomečka, Čáp, Lasovský – Ferenc, Baculák. ČK: 66. Baculák (B). Diváci: 200.

Bohumín: Moláček – Ferenc, Šiška, Košťál, Baculák – Sittek, Kubinski (75. M. Hanus), Leibl, Padych (60. F. Hanus) – Lišaník (111. Malysz), Latocha (66. Halaška). Trenér: Špička.

Ilustrační foto
V zájmu bezpečnosti rozdělili v Bohumíně výběh pro psy