Lídr tabulky sice sbírá body, ale herně vůbec nepřesvědčuje. „Sami jsme z toho zklamaní. Připomíná mi to začátek podzimu, kdy jsme se taky první kola těžce hledali," poznamenal asistent trenéra Poštulky na bohumínské lavičce Martin Kempný.

Domácí jako by herní jistotu z podzimu ztratili. „Nemůžeme se dostat do formy. Ale jak vidno, nejsme sami. Ztrácejí i další týmy z čela. Zaplaťpánbůh za ty tři body," uznal po nedělní výhře Kempný.

Háj ve Slezsku přijel do Bohumína především neinkasovat a nutno dodat, že byl fotbalovější. „Jeho hráči si kombinačně vyhověli, dali si více přihrávek než my. Naši kluci se snažili diktovat tempo, ale zápas to byl téměř bez šancí. Čekalo se na ten jeden gól," marně si Kempný vybavoval nějaké pořádné šance.

Jednu měl na noze Sittek, ale míč správně netrefil a nasměroval ho pouze do boční sítě. Bohumín se snažil rozhodnout ze standardek, po jedné trefil Košťál tyč. Asi se tou dobou teprve zastřeloval.

Rozhodující moment tak přinesla až pátá minuta nastavení. Nowinski kopnul roh parádně, na míč si naběhl Košťál a jako správný kapitán rozhodl o třech bodech.

„Takhle to trénujeme. Radost po brance byla zprvu velká, ale větší bychom měli, kdybychom hráli dobře. Háje mi bylo skoro až líto, prohrát si u nás nezasloužil. Ale body nám samozřejmě pomůžou," pokrčil rameny Kempný a na dotaz, proč to Bohumínu na jaře herně neklape, nedokázal přesně odpovědět.

„Taky to řešíme. Možná na kluky doma padá tíha zodpovědnosti, ale my jim pořád opakujeme, že by se tím tlakem neměli nechat svazovat. Když se postoupit nepovede, nic se neděje. Navíc máme v kádru spoustu zkušených borců, kterým by se kolena neměla rozklepat. Zatím to prostě přičítáme startu jara a menší rozehranosti. Snad se naše mašina zase postupně rozjede," přál by si Martin Kempný a s ním jistě i celý fotbalový Bohumín.

Bospor Bohumín – TJ Háj ve Slezsku 1:0 (0:0)

Branka: 90(+5). Košťál. Rozhodčí: Švec – Pala, Čuba. ŽK: 4:1. Diváci: 265.

Bohumín: Švrčina – Baculák (46. Palej), Socha, Košťál, Kalous – Sittek, Vaclík (69. Kubinski), Šiška (77. L. Poštulka), Nowinski – Hanus (68. Ferenc), Opic (62. Jatagandzidis). Trenér: Marek Poštulka.