Po dvou podařených vystoupeních proti Šternberku a Novým Sadům se čekalo, jak si Indiáni povedou proti houževnatému Brumovu. Celý první poločas jim to ale nešlo.

„Nebylo to vůbec dobré. Začali jsme laxně a to se nám nevyplatilo. Inkasovali jsme a až branka na konci poločasu nás probudila,“ nebyl spokojen s výkonem hrající kouč Havířova Miroslav Matušovič.

V Dukelské ulici v Havířově-Šumbarku byl ve sklepě obytného domu nalezen dělostřelecký granát.
VIDEO: Kvůli nálezu válečné munice v Havířově v sobotu evakuovali nájemníky

Byl to právě on, kdo svým gólem zavelel k obratu, v šatně si ale k výkonu museli hráči něco říct. „Ono to vítězství nikdy nepřijde samo, jak jsme si možná po prvních dvou kolech mohli myslet,“ upozornil své svěřence.

Přesto věřil, že pokud se Indiánům podaří vstřelit kontaktní branku, dokáže mužstvo výsledek otočit. „Sílu na to máme. Bylo tam dost náznaků, ale taky nepřesností, které nás brzdily. Nicméně po přestávce už jsme hráli fotbal, jaký chceme. Každý bojoval. Jsem rád, že jsme to i přes nepříznivý průběh zápasu dokázali,“ ulevilo se mu po zisku tří bodů.

Petrovice zachytily úvod divizního jara.
Lokomotiva veze bod

Indiáni soupeře ve druhé půli kombinačně a rychlostí přehráli, takže nakonec mohli slavit hned pět branek v brumovské síti. „Produktivita nebyla špatná,“ usmál se Matušovič. „Ale je to pro nás určitě varování,“ zdvihl varovný prst na znamení toho, že laxní přístup se nevyplácí.

MFK Havířov – FC Brumov 5:2 (1:2)

Branky: 45. a 78. Matušovič, 59. L. Skoupý, 80. Wojnar, 83. Hottek – 18. Chuchma, 28. M. Novák. Rozhodčí: Volek – Lysák, Kovářčík. ŽK: 3:1. Diváci: 360.

Havířov: Slavík – Zupko, Hottek, Chlopek – Klejnot, Matušovič (85. Igbinoba), Wojanr, L. Skoupý – Omasta, Lišaník (81. K. Skoupý), Förster (88. Gabovič). Trenér: Miroslav Matušovič.

Centrum ostravského Přívozu se v sobotu 7. dubna 2018 ocitlo v obležení tisíců Romů. Ti zde letos vůbec poprvé měli možnost slavit svůj mezinárodní den.
Tisíce Romů přijely slavit do Ostravy