IRP Český Těšín – TJ Háj ve Slezsku 6:0 (3:0)


Svěřenci trenéra Dalibora Damka si v sobotu na svém hřišti otevřeli další střelnici. Týden poté, co (ne)potěšili přítomné diváky v Oldřišově, si nechali podobné představení i pro domácí fanoušky. A diváci ve městě nad Olší to oceňují. Na domácí zápasy Těšína už začínají chodit divizní, ba i třetiligové návštěvy.

„Chtěli jsme potvrdit tři body zvenku, což se podařilo. Jsme za to rádi, protože o Háji šly slušné reference. Po vedoucím gólu už jsme se ale uklidnili. Vždycky je to tak. Než dáme branku, jsme hrozně nervózní, soupeř kouše. Pak to protrhneme a už to jede," popisoval trenér Damek, že pro jeho tým je otázka vedoucího gólu klíčová.

Háj, na který nevyzrála ani juniorka Karviné, se po poločase v Těšíně úplně sesypal. Hráče chytaly křeče, nestíhali zastavovat českotěšínskou vlnu útočných nápadů. „Během týdne jsme získali další čas na zapracování nových hráčů do mužstva, konkrétně Martina Opice, který už nastoupil od začátku," přibližoval Damek.

Sehranost v zimě výrazně doplněného týmu se začíná zlepšovat. „Noví hráči už plně chápou náš systém hry, už vědí, jaké úkoly mají konkrétní hráči v mančaftu určeny," dodává trenér, jehož těší vyrovnaný kádr. „Je kam sáhnout. Když nám někdo vypadne, spolehlivě jej nahradí druhý," pochvaluje si.

Branky: 26., 50. a 56. Zabelka, 38. z pen. Siegl, 44. Opic, 77. Šmahaj. Rozhodčí: Šimek, žluté karty: 2:1, diváci: 300.

Č. Těšín: Klepek – Buzek, Šlavka, Rac, Sporysz – Groš, Kantor (55. Przyczko), Siegl, Hradečný – Opic (66. Kadaš), Zabelka (75. Šmahaj). Trenér: Dalibor Damek.


Do trafiky už ráno pro Deník spěchat nemusíte. Přečtěte si své noviny v počítači, tabletu nebo mobilním telefonu. Nehádejte se s příbuznými o oblíbenou křížovku, ale vytiskněte si ji hned v několika exemplářích.

Vážení čtenáři, Deník na svém webu nezveřejňuje celý obsah novin a celé znění všech článků. Ucelené zpravodajství z regionu, České republiky i zahraničí, kultury a sportu, a také rubriky zábavy, osobní inzerce nebo speciální přílohy najdete v tištěném vydání Vašeho deníku nebo ve zlevněné předplacené internetové verzi. Aplikaci e-paper najdete ve spodní části těchto webových stránek. Deník v plném znění takto můžete po připojení číst kdykoliv a kdekoliv na počítači nebo mobilním zařízení. Stránky i jednotlivé články můžete tisknout nebo archivovat.