„Už aby byl konec," modlí se za ukončení podzimu a tristní bilance mužstva trenér Českého Těšína Čestmír Kročil, jehož kádr sužují zranění. „Na Polanku jsme dali horko těžko dohromady sestavu třinácti lidí a po zápase můžeme počítat další ztráty. Tři kluci se zranili, teď už fakt nemám s kým hrát. Do dalšího zápasu nastoupíme asi s náhradním gólmanem v poli a já zkusím najít nějaké kopačky," vtipkoval Kročil v nelehké situaci.

Těšíňané v Ostravě zaspali úvod a Polanka se svou typickou hrou snažila o vstřelení úvodní branky, která by tým uklidnila. To se jí ovšem nepovedlo, a tak hosté živili naději na tři body. To by ale museli být odvážnější v útoku.

Vše podstatné se odehrálo na startu druhé pětačtyřicetiminutovky. Kupczakova polostřela - polocentr dolétla na domácí břevno, od kterého se míč odrazil s největší pravděpodobností za brankovou čáru. Pomezní Viščor ale situaci neviděl, nebo si netroufnul gól uznat, a tak se pokračovalo a Polanka vsítila z protiútoku jediný gól utkání.

„Škoda. Dali jsme podle všeho regulérní gól, ale místo, abychom vedli, tak jsme prohrávali," pokrčil rameny Kročil. „Podle mě vyhrál šťastnější tým, žádný tým si nevytvořil extra šance. Byla to spíš taková holomajzna, hlavně se bojovalo kombinaci, aby člověk pohledal," hodnotil úroveň zápasu na těžkém terénu Kročil.

SK Polanka nad Odrou – IRP Český Těšín 1:0 (0:0)

Branka: 46. Vyležík. Rozhodčí: Takáč. ŽK: 6:0. Diváci: 150.

Č. Těšín: Stach – Bolek, Stanowski, Przyczko, Kupczak – Šlavka (59. Staník) – Konečný, Koper, Hradečný, Rusek (64. Nowak) – Trybulec. Trenér: Čestmír Kročil.

Další zápas hraje Č. Těšín v sobotu v Břidličné.