„Výsledek vypadá jednoznačně, takže ho ani nebudu obhajovat. Kdo na zápase byl, udělá si obrázek sám," mávl rukou trenér Indiánů Miroslav Matušovič.

Na mysli měl nejspíš okolnosti vedoucí ke zlomovým okamžikům utkání. První gól obdrželi Havířovští po otočeném autu, kdy Zavadzan nastřelil protihráče, běžel si pro míč za postranní čáru, aby provedl autové vhazování, ale jiný protihráč z domácího týmu vzal k údivu všech do rukou druhý balon a vhodil jej sám do hry. Hlavní arbitr nechal pokračovat ve hře, jeho asistent na čáře, který byl od zákroku deset metrů, nijak nereagoval a Valaši dali po centru do vápna první gól.

„Myslel jsem, že mě omejou," obracel oči v sloup Matušovič. Jemu samému znemožnily start v utkání naražená žebra, do toho se mu omluvil Byrtus, kterého přepadla horečka.

Havířov nic nevzdával a prakticky celý poločas tlačil. „Byli jsme silnější na balonu, vypracovali si tři obrovské šance," přibližoval Matušovič.

Večeřa běžel dvakrát sám na gólmana, dobrý balon dostal do druhé vln i Skoupý, gólu se ale hosté nedočkali. Nedočkali se ani penalty za jasný zákrok zezadu na unikajícího Večeřu, který se dokázal dostávat za obranu Valachů.

Jediné, čeho se Indiáni dočkali, byly góly do šatny. „Opakuje se to pořád dokola. Branky na začátcích i koncích poločasů nás sráží a dělají pak výsledek. Kdo nezná podrobnosti, vidí pak už jen výsledek 5:2 a řekne si, že jsme zase vybouchli," pokrčil rameny Matušovič.

Gól po pár sekundách druhé půle už raději nekomentoval. „Můžu jen říct, že se chlapci sympaticky snažili, nic nebalili a korigovali na 4:2. Bohužel se nám teď nedaří, potýkáme se s poklesem formy, což přijde i na mnohem větší týmy. Každý si projde během sezony obdobím, kdy se daří a kdy se nedaří. Podívejte se na Baník, který po podzimu skoro každý odepisoval," říká Matušovič.

Poslední branku dostali jeho svěřenci zase na konci poločasu, tedy i zápasu a připsali si další porážku. „Výsledky kluky trápí. Oni se snaží, ale nedaří se nám to zlomit. Neproměňujeme šance, které si svou aktivitou vypracujeme. Není to tak, že by nás soupeř válcoval, my si v každém zápase vypracujeme dost šancí, ale nedáváme je a po vlastních chybách inkasujeme, takže výsledky pak vypadají, jak vypadají. V týmu jsou mladí kluci, které zkrátka nevyrovnanost výkonů provází. Na podzim ti samí vyhrávali jeden zápas za druhým, teď je prohráváme. Nicméně jim věřím a budu s nimi nadále pracovat, protože určitý posun tam vidím. I když výsledky momentálně nejsou," rekapituloval Miroslav Matušovič.

TJ Valašské Meziříčí – MFK Havířov 5:2 (3:0)

Branky: 10. Marek, 42. Roupec, 43. Jíša, 47. Výmola, 90. Drápela – 64. Večeřa, 85. Vagner. Rozhodčí: Kůrka. ŽK: 2:3. Diváci: 150.

Havířov: Směták – Babič, Zavadzan, Michalčák, Vagner (80. Gistinger) – Večeřa, Zupko (73. Dawid), Vojnar, Förster, Skoupý – Vachtarčík (55. Trmal). Trenér: Miroslav Matušovič.