„Na hráčích jako by už neležela nutnost bodovat. Nějak jim scházela motivace. Oproti derby to bylo sto a jedna," nebyl spokojen trenér Havířovanů Radek Nešpor.

Podle jeho mínění na hráče dolehlo jakési uspokojení z celkem vydařeného startu do soutěže, který pro Datyně znamená, že postoupit už nemohou a sestoupit také ne. „Navíc na tom našem malém hřišti se nám nehraje dobře. Soupeři většinou zalezou a to není nic pro nás," konstatoval Nešpor.

Jeho týmu nebyl nic platný ani skvělý start, jelikož hned po dvou minutách skóroval Dolák a zdálo se, že utkání nabírá očekávaný směr. Mýlka.

„Místo abychom jim přidali další branky, tak jsme nepochopitelně přestali hrát a Raškovice samozřejmě vycítily šanci," rekapituloval Nešpor. „Ani nemáme takové typy útočníků, kteří by si vytvářeli přehršle šancí. Hráli jsme fakt špatně," mračil se datyňský kouč.

Hosté ještě do přestávky srovnali, když obrana domácích nedostoupila protihráče a gólmanu Rozbrojovi zkazila šanci na čisté konto.

Po přestávce to nebylo o moc lepší. Domácí sice hezky drželi balon, ale to bylo vše. Do šance se nedostali. „Takové držení míče je bez efektu, pokud neohrozíme branku," mávl rukou Nešpor. A to ještě mohl být za výsledný bod rád, protože osm minut před koncem nastřelili hosté tyč domácí brány po přečíslení dva na jednoho.

„Sice jsme po těch Albrechticích udělali nějaké korektury v sestavě, což možná bylo na škodu, ale nemyslím, že by to mělo být to, co hraje rozhodující roli. Soupeře typu Raškovic prostě musíme jednoznačně porážet," zlobil se trenér Dolních Datyní Nešpor.

TJ Dolní Datyně – Pražmo Raškovice 1:1 (1:1)

Branky: 2. Dolák – 36. Škola. Rozhodčí: Jedlička. ŽK: 4:2. Diváci: 60.

D. Datyně: Rozbroj – Neugebauer, Neuman, Tomašák – Miczka, Vlček, Kubiena, Antl (70. Kulhánek), Vandriak (46. Pištěk) – Dolák, Sikora (80. Baláž). Trenér: Radek Nešpor.