„Takhle jsme si to rozhodně nepředstavovali," říká ke špatnému úvodu do sezony trenér havířovského týmu Radek Nešpor. „Tak, jak jsme vždycky říkali, že neumíme hrát doma a raději se nám hraje na cizím hřišti, bychom už na tom vlastním potřebovali hrát. Venku se nám nedaří," připomněl trenér Datyní skutečnost, že jeho tým se kvůli rekonstrukci zázemí na datyňském hřišti ještě nepředstavil ve vlastním areálu.

A jak vidno, moc mu to nesvědčí. Pšenka mu nekvetla ani ve Veřovicích, kde brankář Vasilko třikrát podržel své spoluhráče při domácích velkých šancích. „Zase jsme prohráli, aniž bychom vstřelili gól. To je naše největší potíž. Šance máme, ale nedáváme góly. Co z toho, že nás pak soupeři plácají po ramenou, že jsme hráli dobře. Z toho nic nemáme. Potřebujeme body," upozorňuje Nešpor.

Střeleckou smůlu se jeho mužstvu nepovedlo protrhnout ani ve Veřovicích. „Není to ideální, teď navíc jedeme na půdu dosud stoprocentního Frenštátu," vyhlíží Nešpor s obavami nejbližší duel. Ale právě proto nemá havířovský tým v souboji prvního s posledním co ztratit a může jen překvapit.

AFC Veřovice – TJ Dolní Datyně 1:0 (1:0)

Branka: 20. Hanko. Rozhodčí: Havlík. ŽK: 0:2. Diváci: 120.

D. Datyně: Vasilko – Neuman, Neugebauer, Tomašák – Svrčina (75. Hruška), Dolák, Robin Bilas, Kučera – Kodenko, René Bilas (46. Baláž). Trenér: Radek Nešpor.

Další zápas hrají D. Datyně v sobotu ve Frenštáte p. R.

Vážení čtenáři, Deník na svém webu nezveřejňuje celý obsah novin a celé znění všech článků. Ucelené zpravodajství z regionu, České republiky i zahraničí, kultury a sportu, a také rubriky zábavy, osobní inzerce nebo speciální přílohy najdete v tištěném vydání Vašeho deníku nebo ve zlevněné předplacené internetové verzi. Aplikaci e-paper najdete ve spodní části těchto webových stránek. Deník v plném znění takto můžete po připojení číst kdykoliv a kdekoliv na počítači nebo mobilním zařízení. Stránky i jednotlivé články můžete tisknout nebo archivovat.