Trenér MFK František Straka byl v Praze přivítán transparentem „Strako, táhni na Spartu!“ Fanoušci sešívaných mu stále nemohou odpustit jeho sparťanskou minulost, ačkoliv v sezoně 2011/12 právě Slavii vedl.

Do sestavy svého aktuálního týmu poslal Straka prakticky zcela jinou sestavu, než se kterou v pátek porazil v lize Ostravu. Na trávníku zůstal jen Krivák a z účasti v základní jedenáctce se těšili například brankář Pastornický, věční náhradníci Galuška s Dramém, uzdravený Letič, dorostenec Vlachovský či „nový kapitán“ Suchan.

Lumír Rosůlek a jeho svěřenci nakonec o play off přišli.
Gól a bod od postupu. Hokejbalistům těsně uniklo play off

A Karvinští neodehráli špatný poločas, byť v jeho závěru zcela zbytečně inkasovali. V úvodních minutách měla navrch Slavia, která rovněž prostřídala na devíti místech sestavu, avšak i členové „druhého sledu“ mají ve Slavii vysokou ligovou kvalitu.

Slávisté si také vypracovali dvě jasné šance, když po Olayinkově přihrávce z levého křídla neprostřelil Pastornického z pár metrů Van Buren. Jeho střelu krotil gólman MFK před brankovou čárou.

Druhou gólovku měli sešívaní opět díky Van Burenovi, kterého nejspíš překvapilo, když Pastornický ve vzduchu minul centr a na Van Burena zívala prázdná brána. Nizozemský forvard nestačil hlavou přesně zacílit.

Karvinští (v zelenkavém) podle očekávání na Slavii nestačili.Zdroj: Michal Chadim

Pak ještě nabídl Olayinkovi ukázkovou hrubicí možnost brejku Dramé, domácí útočník ji ale totálně zazdil.

Karviná se postupně oklepala a začala sympaticky hrát. Po půlhodině hry rozjeli nejhezčí akci poločasu Bukata, Vlachovský a Faško, brejk na tři doteky skončil u Bukaty, který zamířil jen do tyče.

Hasiči v Bohumíně museli vytahovat z příkopu převrácený popelářský vůz.
Hasiči vytahovali z příkopu převrácený popelářský vůz

Slavia se do vedení dostala náhodou, když nejprve rozhodčí odpískal neexistující faul na Zeleného, domácí zůstali u balonu, odcentrovali do vápna, kde Galuška neodklidil míč do bezpečí, ten se tak vrátil do pokutového území Karviné, a tam se ukázkově ukopl Krivák. Míč jen postrčil směrem k Frydrychovi, který propasíroval balon do sítě – 1:0.

Před odchodem do kabin se po další zbytečné chybě Karviné dostal k míči Baluta a trefil se náramně – 2:0.

Karvinští (v zelenkavém) podle očekávání na Slavii nestačili.Zdroj: Michal Chadim

Druhá půle už se nesla ve znamení Slavie, která měla jasnou převahu a korunovala ji pěknými akcemi a dalšími góly. Karvinští si na cestu domů přibalili nepříjemný ranec golů v podobě „bůra“.

Pozitivem tak alespoň je, že pošetřili klíčové hráče pro nedělní důležitější duel v Olomouci.

Slavia Praha – MFK Karviná 5:0 (2:0)

Branky: 51. a 68. Van Buren, 39. Frydrych, 43. Baluta, 59. Hušbauer. Rozhodčí: Váňa – Fišer, Vitner. ŽK: Dramé, Čolič (oba K). Diváci: 5749.

Karviná: Pastornický – Čolič, Krivák, Dramé (58. Rundič), Djordjevič – Suchan, Bukata – Galuška (58. Guba), Vlachovský (70. Lingr), Letič – Faško. Trenér: Straka.

Bohumínský poklad. Soubor mincí ze 17. až 19. století.
V regionu se v minulosti našly mince uherského krále i římského císaře
Dorostenci Havířova mají za sebou velmi úspěšnou sezonu.
Dorostenci Havířova smolně vypadli. Zaslouží respekt
Marek Bielan připustil, že Karviná bude během poháru na Slavii některé své opory šetřit na ligu.
Karvinou čeká pohár na Slavii. Síly rozložíme, říká asistent Bielan