Karty byly dány jasně. Zatímco Orlová potřebuje každý bod k záchraně, Dětmarovice přijely potvrdit roli lídra tabulky. To se jim povedlo a z půdy Slavie si odvážejí všechny tři body.

Hrdinou utkání 28. kola krajského přeboru se stal hostující kanonýr Michal Tomáš, který se blýskl hattrickem a v sezoně se dostal už na 23 branek. „Hattricků už tam pár bylo, ale letos to byl první,“ říkal po zápase s úsměvem na tváři. „Nejtěžší byla třetí branka,“ dodal dětmarovický útočník.

Těšíňané spějí k záchraně.
Těšín se (prakticky) zachránil

U prvních tří gólů se však hosté moc nenadřeli. První si Orlová dala dokonce sama. „Jeden stoper odkopl míč do druhého a balon skončil v naší brance,“ okomentoval situaci orlovský trenér Jiří Jurčík.

Další dva zásahy přidali Dětmarovičtí během necelých tří minut po začátku druhého poločasu. V obou případech chyboval domácí gólman Silber. „Zápas byl do prvního gólu vyrovnaný. Je škoda, že si v takovém utkání dáme tři vlastňáky, druhý a třetí navíc po hrubých chybách. Pak už to bylo jednoznačně dominantní výkon Dětmarovic,“ uznal Jurčík.

Naopak Dětmarovice (v modrém) jsou blízko postupu do divize.Zdroj: Martin Ruščin

Dětmarovičtí si byli vědomi toho, že s nimi domácí v první půli dokázali držet krok, a tak chtěli co nejrychleji po přestávce rozhodnout. „Stav 1:0 je ošidný, chtěli jsme dát druhý gól, to se povedlo a pak už to tam padalo. Oni odešli fyzicky,“ dodal hostující kouč Josef Jadrný, jenž pochválil výkon produktivního Tomáše: „Je to střelec, proto tady je.“

Orlovští si ve druhé půli vytvořili několik slibných šancí, všechny ale zastavil gólman Kotrla. Ten přišel o čisté konto až v nastaveném čase, když nestačil na střelu Kempného. „Budeme bojovat do poslední chvíle. Herní projev jsme zvedli, což bylo vidět i v první půli. Sráží nás chyby, ale mužstvo umí vyhrát a věřím, že poslední dvě kola se nám podaří uhrát co nejvíc bodů,“ nabádá své svěřence trenér Jurčík, jehož tým nyní čeká zápas v Polance.

Orlovští fotbalisté budou muset o udržení v přeboru ještě zabojovat.Zdroj: Martin Ruščin

To Dětmarovice jsou už jen kousek od celkového vítězství, které znamená postup do vyšší soutěže. „Jsme blízko,“ uvědomuje si Jadrný, jenž jedním dechem dodal: „Je to v našich rukou. Když uhrajeme šest bodů, postoupíme. Když jsme z těch 28 kol de facto 27 v čele, tak věřím, že ty poslední dva zápasy už zvládneme taky.“

V postup věří i střelec Tomáš. „Doufám, že už nám to vyjde,“ řekl. Právě na jeho góly bude tým v závěru sezony spoléhat nejvíc.

Ilustrační foto.
Lupiči praštili ženu, až ztratila vědomí a hrozili jí i noži.

Slavia Orlová – SK Dětmarovice 1:5 (0:1)

Branky: 90. Kempný – 46., 48. a 80. Tomáš, 74. Nitka, 32. vlastní Kempný. Rozhodčí: Čecháček – Laštuvka, Vidlička. Bez ŽK. Diváci: 304.

Orlová: Silber – Koník (76. Šoustek), Věčorek, Kempný, Jurček – Vybíral (70. Ganobčík), Hruška, Wilfried Jr., N´Da – Matušík (51. J. Renta), D. Renta (85. Teplanský). Trenér: Jiří Jurčík.

Dětmarovice: Kotrla – Zahatlan (67. Ristovský), Mleziva, Derík, Škuta – Hrtánek, Kurušta, Holý (69. Nitka) – Tomáš (83. Ligocký), Macko (78. Kondziolka), Uher. Trenér: Josef Jadrný.

Petr Sobol

V Těrlicku-Hradišti otevřeli nový sochařský park.
V Hradišti otevřeli nový sochařský park