„A myslím, že je to spravedlivý výsledek. Ani jeden tým toho druhého nepřehrál. Datyně měly navrch v první půli, my zase na konci. Bod je sice v domácím prostředí ztráta, ale musíme jej brát a uznat sílu soupeře. Určitě nepatří na příčky, na kterých se momentálně pohybuje," hodnotil střízlivě trenér Albrechtic Tomáš Vychopeň výsledek 1:1.

Havířované jako obvykle spoléhali na někdejšího ligového borce Baníku Petra Tomašáka, jenž byl často u balonu. Díky dobré kombinaci si hosté vytvořili i gólové příležitosti. „Jen v první půli jsme měli čtyři. Nedařilo se tentokrát René Bilasovi, který mohl několikrát zakončit, hlavně jeho pokus z pěti metrů měl skončit gólem. Takové zahazování šancí je trestuhodné," nebyl spokojen s proměňováním šanci trenér Datyní Radek Nešpor.

Přesto už do přestávky padly oba góly. Po změně stran už se nic nestalo, byť šance byly. Domácí postupem času upustili od pětice záložníků uprostřed hřiště a přešli na klasický systém 4-4-2. „Nebylo zapotřebí vyztužit střed, pohlídali jsme si to," pochvaloval si kouč Albrechtic Tomáš Vychopeň.

Havířované se snažili i ve druhé půli držet balon, ale domácí se zlepšili a byli nebezpečnější. „Měli tam nějaké závary, my jsme se pokoušeli o hru na brejky, ale musím uznat, že ta nám nešla. On je to ale také důsledek té nepřípravy, kterou jsme v létě prodělali. Bez fyzičky to holt nejde," upozornil datyňský Nešpor.

Baník Albrechtice – TJ Dolní Datyně 1:1 (1:1)

Branky: 27. Jan Kociolek – 32. Tomašák. Rozhodčí: Žáček. ŽK: 3:3. Diváci: 200.

Albrechtice: Hekera – Korzeniowski, Věčorek, Kroužek, Žyla (75. Kulhánek) – Jakub Kociolek, Wojtyna – Béreš (46. Izaiáš), Dorozlo, Jan Kociolek – Goj. Trenér: Tomáš Vychopeň.

D. Datyně: Vasilko – Dolák, Neugebauer, Neuman – Kodenko, Miczka, Tomašák, Robin Bilas – Kubiena, René Bilas (65. Psík). Trenér: Radek Nešpor.

Další zápas hrají Albrechtice v sobotu ve Veřovicích, D. Datyně v sobotu s Petřvaldem na Moravě.

Vážení čtenáři, Deník na svém webu nezveřejňuje celý obsah novin a celé znění všech článků. Ucelené zpravodajství z regionu, České republiky i zahraničí, kultury a sportu, a také rubriky zábavy, osobní inzerce nebo speciální přílohy najdete v tištěném vydání Vašeho deníku nebo ve zlevněné předplacené internetové verzi. Aplikaci e-paper najdete ve spodní části těchto webových stránek. Deník v plném znění takto můžete po připojení číst kdykoliv a kdekoliv na počítači nebo mobilním zařízení. Stránky i jednotlivé články můžete tisknout nebo archivovat.