Diváci sledovali celou dobu vyrovnané utkání. Hosté působili fotbalovějším dojmem, ale Háječtí neskutečně bojovali. „Ti budou doma pro každého soupeře hodně nepříjemní," tipuje dětmarovický trenér Martin Špička. „Chodí do každého souboje, taky to bylo dost ostré utkání. Jsou nesmírně houževnatí, důrazní, bojovní. Nedali nám metr hřiště zadarmo," přibližoval.

Háj, vedený bývalým internacionálem Václavem Daňkem, si v první půli šanci nevytvořil, spíš jen střely z dálky, které neskončily v síti brankáře Gradka.

Naopak hosté se zásluhou Lukana do šance dostali. „Honza přiměl stopera k chybě, dostal se k balonu, ale trefil jen brankáře. To byla škoda, v takových zápasech obvykle rozhoduje jeden gól," zalitoval Špička.

Toho se aktéři utkání dočkali až po změně stran. Domácí Konvička si vzal v 59. minutě míč k přímému kopu a parádně vymetl šibenici. „Háj nám dal z první pořádné střely gól," pokoušely se o Špičku mrákoty.

Naštěstí pro něj čtyři minuty nato srovnal nechytatelnou ranou pod břevno střídající Christu. „Ten naši hru hodně oživil," přiznal kouč Dětmarovic. Jeho tým měl až do konce balon častěji na noze, ale žádnou útočnou akci už do konce nedotáhl. „Ale bod zvenku se počítá a my ho bereme," zakončil Špička.

TJ Háj ve Slezsku – SK Dětmarovice 1:1 (0:0)

Branky: 59. Konvička – 63. Christu. Rozhodčí: Slaminka. ŽK: 1:1. Diváci: 105.

Dětmarovice: Gradek – Škuta, Hrdlička, Maléř, Ligocký – Maleňák, Matušík, Hrtánek – Schimke, Lukan (71. Šuster), Deryk (54. Christu). Trenér: Martin Špička.

Další zápas hrají Dětmarovice v sobotu v Šenově.