Trenér mužstva Josef Jadrný, který po poslední blamáži otevřeně kritizoval hráče, měl po delší době zase radost z fotbalu. Jeho slova asi padla na úrodnou půdu. „Asi jo, zápas jsme zvládli s naprostým přehledem a dneska mohu jen chválit. A to celý tým, to zdůrazňuji. Zase nám zahráli všichni a ne třeba jen dvě třetiny nebo jedna třetina týmu. Byl to svědomitý, spolehlivý a poctivě odpracovaný výkon od všech hráčů," byl Jadrný rád za bezproblémovou výhru.

A také za nulu vzadu. Na čistých kontech si Jadrný zakládá, přitom od zápasu s Markvartovicemi se je Dětmarovicím sbírat moc nedařilo. „Defenzivní činnost celého týmu, protože to není jen o té obranné čtyřce vzadu, nám fungovala, kluci se vraceli, vypomáhali a zajišťovali. Ani si nevybavuji, že by nás Frenštát vzadu nějak prověřil," chválil Jadrný dál.

Ocenil, že tým nevyráběl hrubky jako například v duelech s Vendryní nebo Heřmanicemi. „Konečně nám tam nevznikaly ty kapsy, kde si nabíhali soupeři a kde jsme ztráceli kontrolu nad důležitými pasážemi zápasu," popsal, v čem viděl největší rozdíl z taktického hlediska.

Od začátku zápasu nasadil do utkání i sedmnáctiletého Lukáše Ligockého, který se mu hned odvděčil gólem. Druhý přidal Uher, čili oba kraje zálohy, kterými hosté hráče Beskydu přehrávali. „Upustil jsem od mého oblíbeného rozestavení 4-4-1-1, holt na to zatím nemáme typologicky vhodné hráče. Vrátili jsme se k tomu, co nás zdobilo na začátku podzimu a rovněž i k hernímu stylu 4-1-4-1. Kluci makali, předvedli kvalitu dopředu, předvedli kvalitu dozadu, kde starší borci jako Zdenda Holý, Petr Maléř nebo Honza Vančo usměrňovali mladé před sebou, a já jsem spokojen. Mohli jsme vyhrát i vyšším rozdílem," uzavřel dětmarovický kouč po delší době vydařený zápas.

Beskyd Frenštát p. R. – SK Dětmarovice 0:3 (0:2)

Branky: 34. L. Ligocký, 38. Uher, 69. Maléř. Rozhodčí: Picmaus – Lalik, Viščor. ŽK: 1:2. Diváci: 110.

Dětmarovice: Gradek – Maléř, Vančo, Hrdlička, Holý – Káňa – Uher (81. J. Ligocký), Skotnica, Hrtánek (75. Matušík), L. Ligocký (61. Beilner) – Besta. Trenér: Josef Jadrný.