Je jasné, že Dětmarovicím se v honbě za vedoucími Petřkovicemi remíza vůbec nehodila do krámu. „Je to tady jednoznačně ztráta. Těžký terén, težký… ani ne tak soupeř, jako spíš zápas. Nehrálo se nám tady vůbec dobře," připustil trenér Dětmarovic Martin Špička a neměl tím na mysli kdovíjaké kvality kobeřického protivníka.

Domácí už potřebovali zabrat jako nikdy, jenže v první půli měli více ze hry hosté. Zásluhou Christa se také ujali vedení, byť to bylo až na konci poločasu. „Do té doby jsme nemohli překonat domácí obranu. A když jsme ji překonali, zastavil nás ofsajdový praporek pomezního," přibližoval Špička.

Ten byl v akci téměř permanentně, dokonce i v situaci, kdy Christu vybíhal s míčem u nohy z vlastní poloviny hřiště, takže ofsajd nemohl být odmáván ani omylem. Rozhodčí se ale jaksi zapomněli podívat do příručky pro arbitry, kdy se ofsjad mává a kdy ne…

Ke konci poločasu fauloval brankář Gradek ve vápně protihráče a pískala se penalta. Gradek ale vzápětí svou chybu napravil, když pokutový kop vyrazil a dorážka už šla nad. Lepší stimul do druhé půle si Dětmarovice nemohly přát.

„To jsem si myslel také. Nabádal jsem kluky, ať nadále hrají svou hru a ať přidají druhý gól, který by asi rozhodl. Bohužel opak byl pravdou a domácí nás zatlačili," konstatoval Špička.

Jeho svěřenci pak domácím sami obrovskou hrubicí v rozehrávce nabídli možnost k brejku, kterou Stuchlík využil – 1:1.

Přesto mohli hosté v Kobeřicích v pohodě zvítězit, ale Lukan nastřelil břevno a odražený balon už přes brankáře do sítě nedostal, Christu nastřelil tyč a Holý netrefil v poslední minutě úplně prázdnou bránu. „Je to škoda, takového soupeře bychom měli porážet," zalitoval Špička ztracených bodů a zadoufal, že v domácím utkání se tým pokusí o nápravu. „Chtěli bychom se rozloučit s našimi fanoušky výhrou a nepokazit si domácí bilanci. Doma jsme na podzim ještě neprohráli," připomněl.

Sokol Kobeřice – SK Dětmarovice 1:1 (0:1)

Branky: 70. Stuchlík – 40. Christu. Rozhodčí: Picmaus. ŽK: 0:2. Diváci: 250.

Dětmarovice: Gradek – Škuta (89. Ligocký), Hrdlička, Maléř (81. Šuster), Holý – Matušík (73. Derík), Maleňák, Šrámek – Beilner (78. Lukan), Christu, Schimke.

Další zápas hrají Dětmarovice v sobotu s Markvartovicemi.