„Vyloženě jsme tomu uzpůsobili taktiku. Ofenzivně laděná Čeladná s druhým největším počtem nastřílených gólů měla náš respekt, ale zároveň jsme věděli, že dozadu jsou domácí dost zranitelní," vykládal spokojený trenér Dětmarovic Josef Jadrný.

Jeho svěřenci domácího favorita poměrně zaskočili, protože prvních dvacet minut hráli jen oni. V 5. minutě se v naprosté tutovce objevil Ristovský, jeho hlavičku ze dvou metrů reflexivně vyrazil gólman. Vzápětí neuspěl rychlý Macko.

„Postavili jsme to v systému 4-5-1, kdy jsme dobře hráli pod míčem a napadali až od půlky. Nabádal jsem kluky, ať se hlavně nenechají roztáhnout, oni to stoprocentně plnili a Čeladná byla bezradná. Opravdu klobouk dolů za plnění taktiky," pochválil své svěřence Jadrný.

Ke smůle Dětmarovic se Čeladná na sklonku první půle přece jen dostala do vedení, když hosté ztratili na své útočné polovině míč, z bleskového autového vhazování domácí podnikli brejk a Váňa, na kterého se Dětmarovice soustředily, jim stejně dal gól.

„Smůla. Ale cením si toho, že ten gól mužstvo nesložil. Ve druhé půli jsme pokračovali ve stanovené taktice a dočkali se," mnul si ruce Jadrný.

Hosté si za sympatický odvážný výkon bodovat zasloužili. O vyrovnávací gól se postaral Ristovský a Dětmarovice už dotáhly zápas ke kýženému bodu. „Celý mančaft zaslouží pochvalu, nadstandard odehrál Macko. Když jsme prožili sezonu plnou nervů, tak zaplaťpánbůh, že aspoň ten poslední zápas si budeme moci užít v klidu," oddechl si Jadrný, který splnil s pozměněným a různě slátaným týmem cíl udržet klub v přeboru i pro další ročník.

Beskyd Čeladná – SK Dětmarovice 1:1 (1:0)

Branky: 45. Váňa – 59. Ristovský. Rozhodčí: Viščor – Picmaus, Čecháček. ŽK: 1:3. Diváci: 150.

Dětmarovice: Kotrla – Derík, Hrtánek, Mleziva, Holý – Zahatlan, Kurušta – L. Ligocký (84. Hurník), Beilner (46. Popek), Macko (88. J. Ligocký) – Ristovský (89. Ženíšek). Trenér: Josef Jadrný.