„Mrzí nás to. Chtěli jsme přestávku trávit na prvním místě, ale po fotbalové stránce můžeme být spokojeni. I Polom jsme jasně přehráli. Poločas měl být 4:0. Na druhou stranu klobouk dolů před hosty. Byli zralí na ručník a stejně vyhráli. To svědčí o charakteru týmu,“ uznal trenér Dětmarovic Josef Jadrný.

Svůj tým chválil také. „Kluci mi v prvním poločase udělali obrovskou radost. Předvedli fotbal podle mého gusta. To, o co jsem se v kariéře snažil v Orlové nebo ve Vítkovicích, mi předvedli v Dětmarovicích. Takový fotbal se nám všem líbil,“ pochvaloval si kouč domácích.

Těm se dařilo vše. Tedy kromě koncovky. „Drželi jsme balon, diktovali tempo. Měnili jsme pozice, balon lítal rychle od nohy. Polom byla zalezlá před vlastní šestnáctkou a já si chvílemi myslel, že jí naložíme pětku,“ konstatoval Jadrný.

Jenže trefil se jen Kurušta a stav 1:0 se pak během šesti minut na startu druhé půle rozplynul jako pára nad hrncem. „Polom u nás byla dvakrát a dala nám dvě branky,“ pokrčil rameny Jadrný.

I pak se dalo vyhrát, ale Dětmarovice pokračovaly v zahazování šancí. „Ten druhý poločas už ale nebyl tak herně povedený, respektive ne s takovou naší dominancí, jako ten první,“ přiznal kouč Dětmarovic.

Těsně před koncem se vypravil na rohový kop do vápna soupeře i gólman Kotrla, ale domácí roh nezužitkovali a inkasovali do prázdné brány. Porážka znamená, že je v posledním možném okamžiku vystřídaly na špici tabulky Heřmanice.

„Vědu z toho neděláme, hráčům jsem poděkoval za výkon, ta první půle byla opravdu perfektní. Škoda těch šancí, ale máme před sebou celé jaro, ve kterém se pokusíme zaútočit na postup. Každopádně musíme kádr rozšířit. Táhli jsme to od pátého kola ve čtrnácti lidech, to je neuvěřitelné. Hráči zaslouží absolutorium,“ uznal Josef Jadrný, který by byl rád, kdyby v týmu i na jaře pokračoval kanonýr Zbyněk Pospěch. O jeho setrvání v Dětmarovicích rozhodnou nejbližší týdny.

SK Dětmarovice – SC Pustá Polom 1:3 (1:0)

Branky: 13. Kurušta – 46. Štýbar, 51. Blucha, 89. Frank. Rozhodčí: Picmaus – Kret, Ochodek. ŽK: 1:1. Diváci: 230.

Dětmarovice: Kotrla – Zahatlan, Hrtánek, Mleziva, Holý – Macko, Kurušta, Siekiera (57. Škuta), Beilner (58. Derík) – Tomáš, Pospěch. Trenér: Josef Jadrný.