„Horší výkon hlavního rozhodčího jsem snad neviděl. Normálně ovlivnil utkání," ulevil si trenér Dětmarovic Martin Špička po soudcování arbitra Čuby.

Dětmarovicím se nelíbila už první penalta, po které se Vendryně dostala do vedení. „Byl tam souboj, ale balon byl někde úplně jinde. Domácí hráč pak přepadl přes nohy toho našeho. Penalta to byla hodně přísná," poznamenal Špička k situaci ze 29. minuty.

Na vendryňském hřišti se nedalo moc kombinovat, byl to spíše boj. „Oba celky spoléhaly vlastně jen na standardky, a také oba jednu využily," vracel se k průběhu druhé půle Špička.

Jeho tým dokázal v 68. minutě po trestném kopu skórovat, když se trefil hlavou Maléř, domácí za chvíli odpověděli stejnou mincí. Po trestňáku se prosadil Samek a vrátil Vendryni vedení.

V závěru zápasu vyvinuli Dětmarovičtí na domácí bránu velký tlak, po střele Berešíka měli kopat penaltu, ale té se nedočkali. „Domácí hráč normálně vyrazil balon směřující do brány rukou. Diváci se smáli, ale rozhodčí na to nic," rozčiloval se Špička.

TJ Vendryně – SK Dětmarovice 2:1 (1:0)

Branky: 29. z pen. Hanus, 70. Samek – 68. Maléř. Rozhodčí: Čuba. Bez ŽK. Diváci: 100.

Dětmarovice: Polach – Szkuta, Hrdlička, Maléř, Holý – Maleňák, Matušík (76. Ligocký), Šrámek – Christu (46. Šuster), Lukan, Beilner (56. Berešík). Trenér: Martin Špička.