Naposledy Dětmarovičtí zcela vybouchli v Krnově, a tak si chtěli před vlastními diváky vystavit omluvenku. „To se nám podařilo. Sice nechápu, jak mohou jeden týden hráči zahrát tak katastrofálně a druhý týden titíž hráči předvést úplný opak, ale jejich výkon beru. Mrzí nás, že jsme nevyhráli, ale herně nemám, co bych mužstvu vytknul. Třem bodům jsme byli blízko," uznal férově trenér Dětmarovic Petr Czyž snahu svých svěřenců.

Jediné, co „neklaplo", bylo jít proti Heřmanicím do vedení. To se podařilo naopak hostům, kteří tak vyhráli poločas. Po přestávce na ně domácí vletěli a výsledkem bylo vyrovnání z kopačky Schimkeho.

Oba celky pak dokázaly několikrát vyzrát na soupeřovu obranu, nicméně gól již nepadl. Nejblíže k němu měl Bajzath. Se svou ultratutovkou ale naložil mizerně a poslal balon jen do náruče gólmana Šráčka.

„Výkonem jsme snad dokázali, že nás fotbal pořád baví. Velký návrat po zranění ohlásil Jirka Ligocký, s ním v sestavě jsme zase o něco silnější," pochvaloval si Czyž a vyjádřil přesvědčení, že ve Frenštátě už jeho hráči dokážou realizovat tři body.

SK Dětmarovice – FC Heřmanice 1:1 (0:1)

Branky: 61. Schimke – 19. Šebek. Rozhodčí: Krištof. ŽK: 3:2. Diváci: 110.

Dětmarovice: Gradek – Frisch, Sornat, Bajzath, Klimek – Anastazovský (46. Prčík), Matušík – Schimke, Maleňák, Ligocký – Beránek (46. Kadlčák). Trenér: Petr Czyž.

Další zápas hrají Dětmarovice ve středu ve Frenštátě p. R.


Vážení čtenáři, Deník na svém webu nezveřejňuje celý obsah novin a celé znění všech článků. Ucelené zpravodajství z regionu, České republiky i zahraničí, kultury a sportu, a také rubriky zábavy, osobní inzerce nebo speciální přílohy najdete v tištěném vydání Vašeho deníku nebo ve zlevněné předplacené internetové verzi. Aplikaci e-paper najdete ve spodní části těchto webových stránek. Deník v plném znění takto můžete po připojení číst kdykoliv a kdekoliv na počítači nebo mobilním zařízení. Stránky i jednotlivé články můžete tisknout nebo archivovat.