Orlová má postup do MSFL už tři týdny v kapse a Havířov zase týden jistou záchranu. Trenéři obou celků si museli pořádně oddechnout, protože před vzájemným střetem jim chybí řada důležitých hráčů.

„Na jaře nás trápila mnohá zranění. Naštěstí se nám podařilo dát sestavu dokupy pro zápas s Lískovcem, kterým jsme postup definitivně potvrdili. Opory pak mohly díky tomu začít doléčovat své šrámy," konstatoval manažer Orlové David Totek, který neskrývá, že dnes dostanou šanci hráči širšího kádru.

Hodně podobně je na tom i havířovský celek. Po definitivě záchrany v Šumperku měl velké problémy se sestavou už v domácím střetnutí proti Prostějovu. Teď je situace ještě komplikovanější. „Do sestavy se sice vrací Laryš, ale pro žluté karty nemohou nastoupit Starý ani Kadlčák. To jsou další citelné ztráty. Bereme poslední zápas v Orlové jako svátek. Domácí dostanou pohár za postup a my se chceme ukázat v dobrém světle. V tak improvizované sestavě to ale bude složité," míní havířovský trenér Zoltán Beňo.

Zápas začne dnes v 15.30 hodin a očekává se slušná divácká kulisa jako poděkování za skvělou sezonu orlovského celku.