„Nehrajeme v poslední době moc dobře, což se promítlo i do tohoto zápasu. Pokud bychom byli v pohodě, asi bychom měli se Sedlišti méně práce. Ale musím uznat, že soupeř nevypadal na to, že hraje poslední flek v tabulce. Čekal jsem, že bude odevzdanější, ale sympaticky bojoval, neusnadnil nám to," pochválil protivníka trenér Dolních Datyní Zdeněk Menoušek.

Domácím vyšel start, dali rychle dva góly, přičemž Tomašák zaznamenal výstavní branku z přímého kopu. Jenže soupeř nečekaně snížil. „Chvilková nepozornost a už to bylo. Nevyřešili jsme to tam dobře, balon z přímáku byl tečovaný, ale zase tolik to hráčům vyčíst nemohu, soupeř trefil hlavou míč opravdu znamenitě. Byla to spíš náhoda," tipnul si Menoušek.

Po změně stran dal razítko na domácí výhru skvěle hrající Neuman, který Sedliště dorazil třetím gólem a ta už se na další odpor nezmohla. „Drželi jsme balon, vypracovali si ještě asi dvě šance, ale žádné tutovky. Soupeře jsme nijak výrazně nepřehrávali, jak by se asi vzhledem k jeho postavení slušelo. Uvidíme, jak si povedeme proti týmům z opačného konce tabulky," narážel Menoušek na blížící se duely se Starým Městem a Čeladnou.

TJ Dolní Datyně – BD Stav Sedliště 3:1 (2:1)

Branky: 10. Tomašák, 17. Robin Bilas, 55. Neuman – 19. Junga. Rozhodčí: Byrtus – Šujan, Špičák. ŽK: 5:2. Diváci: 65.

D. Datyně: Vasilko – Dolák (46. Kulhánek), Neuman, Batiha, Pištěk (78. Rohel) – Miczka (86. Vlček) – Kubiena, Robin Bilas, Tomašák, Stebel – Kodenko (46. Baláž). Trenér: Zdeněk Menoušek.

Vážení čtenáři, Deník na svém webu nezveřejňuje celý obsah novin a celé znění všech článků. Ucelené zpravodajství z regionu, České republiky i zahraničí, kultury a sportu, a také rubriky zábavy, osobní inzerce nebo speciální přílohy najdete v tištěném vydání Vašeho deníku nebo ve zlevněné předplacené internetové verzi. Aplikaci e-paper (elektronické vydání novin) najdete ve spodní části těchto webových stránek. Deník v plném znění takto můžete po připojení číst kdykoliv a kdekoliv na počítači nebo mobilním zařízení. Stránky i jednotlivé články můžete tisknout nebo archivovat.