„Opět jsme doplatili na naši nemohoucnost v útoku. Provází nás to vlastně celé jaro. Ještě když trénoval pan Skála, zahazovali jsme šance a stálo nás to body, vinou čehož vlastně sestupujeme," shrnul vše podstatné do tří vět hrající trenér Lutyně Tomáš Mančař.

Lutyňští si přijeli do Sedlišť zahrát otevřený fotbal. Nikomu už o nic nešlo, tudíž se k tomu tak dalo přistoupit. „Moc nás nebylo, ale hráli jsme slušně. Tak jako v několika předchozích případech jsme ale zahodili šance, navíc jsme poměrně brzy lacino inkasovali," připomněl Mančař gól Němce z páté minuty.

Slabší den si vybral stoper Krč, po jehož chybách hosté inkasovali. Dokonce po jedné zmatečné situaci, kdy si hosté mysleli, že mohou rozehrát volný kop, chytil Krč balon do rukou, že si jej tedy rozehraje, ale rozhodčí byl jiného názoru a „foukl" penaltu. Domácí Krejčok se ale zachoval jako ryzí gentleman a pokutový kop zahrál schválně slabě vedle brány, za což sklidil potlesk.

To už ale domácí vedli 2:0, takže jim to nemuselo tolik vadit. I po změně stran se Lutyně snažila o korekci a nebyla k ní daleko. Všechny pokusy ale znovu zahodila a inkasovala potřetí. Pak už se zápas jen dohrával.

BD Stav Sedliště – Sokol Dolní Lutyně 3:0 (2:0)

Branky: 23. a 73. Krejčok, 5. Němec. Rozhodčí: Špičák – Byrtus, Jantoš. ŽK: 0:2. Diváci: 123.

D. Lutyně: Šajer – Dvořák, Mančař, Krč, R. Szkuta – Ciesarik (81. Pěgřim), Hanusek, Twrdý, Fismol – Ochodek (28. Bednář), Havlásek. Trenér: Tomáš Mančař.

Vážení čtenáři, Deník na svém webu většinou nezveřejňuje kompletní obsah novin a celé znění všech článků. Ucelené zpravodajství z regionu, domova i zahraničí, kultury a sportu, a také rubriky zábavy, osobní inzerce nebo speciální přílohy najdete v tištěném vydání Deníku, anebo ve zlevněné předplacené internetové verzi.
Aplikaci e-paper (elektronické vydání novin) najdete ve spodní části těchto webových stránek. Po připojení si pak můžete Deník v plném znění přečíst kdykoliv a kdekoliv na počítači nebo mobilním zařízení. Stránky i jednotlivé články můžete tisknout nebo archivovat.