O góly v sobotním propršeném dopoledni se postarali René Macko a z penalty v poslední minutě Aron Formela.

Domácí potřebovali k definitivě výhru, bod by je poslal do baráže. „Do které jsme ale nechtěli. Soupeř byl na tom podobně, jenže potřeboval výhru. Mně se ale zdálo, že Jihlava hrála pořád spíš na remízu. Měla střed pole dost zahuštěný, spoléhala na brejky. Těžce jsme se prosazovali," uznal trenér karvinských mladíků Petr Gibala.

Nervózní domácí si moc šancí nevytvořili, chyběla jim střelba, ale bojovali a spoléhali na standardky. „Za velmi důležitý okamžik považuji naše vyrovnání ještě do poločasu, kdy Seriš krásně sklepl Mackovi. Jihlava vedla a my potřebovali rychle odpovědět. Naštěstí se to povedlo," oddechl si Gibala.

Po změně stran si už Jihlava nevypracovala žádnou šanci, domácí ale rovněž ne. Náznak střídajícího Vukiče byl slabou náplastí. Klíčový a vítězný gól padl ze sporné penalty, z vůbec první jarní, která se pro Karvinou pískala! Pevné nervy při ní prokázal Formela a zajistil Karviné setrvání v nejvyšší soutěži i v nové sezoně.

MFK Karviná – Vysočina Jihlava 2:1 (1:1)

Branky: 33. Macko, 90. z pen. Formela – 22. Svoboda.

Karviná: Ciupa – Dziak, Holec, Formela, Wenglorz – Hejda, Macko, Egri, Seriš – Pisarek (69. Vukič), Čehajić (59. Vlachovský).