Devětadvacetiletý Svatonský působil posledních šest let v pražské Dukle, se kterou si v sezoně 2010/11 vybojoval nejvyšší soutěž. Ofenzivní hráč si v kariéře zahrál už jen za Jakubčovice. V dresu armádního celku z hlavního města odehrál Svatonský 106 zápasů, ve kterých dal třináct branek.

„Jsme rádi, že ho máme. Je to alternativa na více postů sestavy, použitelný zprava i zleva plus v útoku. Navíc nikdy není dost rychlých a zároveň agresivních typů," zasmál se manažer karvinského klubu Lubomír Vlk.

S velkou ztrátou se bude muset vyrovnat konkurenční Fotbal Třinec. Staronový účastník druhé ligy přišel o klíčového záložníka Pavla Eismanna (na snímku v červeném), který rovněž kývnul na nabídku konkurenční Karviné.

Pavel Eismann (v červeném) šel za lepší nabídkou. Tou karvinskou.

„Pavla jsme se snažili udržet, proto jsme mu předložili vylepšenou a na naše podmínky nadstandardní smlouvu," prozradil ředitel třineckého klubu Karel Kula. Eismann však třineckou nabídku odmítl a dal přednost sousední Karviné, kam odchází na přestup. „Karviná má lepší zázemí, lepší podmínky, větší ambice. Proto jsem se rozhodl jít právě tam," vysvětlil fotbalista s obrovským kondičním potenciálem.

„Pavel může nastoupit jak na levé straně obrany, tak i zálohy. Doteď jsme měli varianty pouze s hráči, kteří to měli přes nohu," uvedl na webových stránkách karvinského fotbalového klubu sportovní manažer Vlk.

(čin, rom)